CHP lideri Özel, İstanbul'da metro açılışında konuştu. Ekonomik sorunlara değinen Özel, iktidarın her şeye para bulduğunu ancak emekli için kaynak ayırmadığını söyledi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, "Emekli, herkese para bulup emekliye para bulamayan Recep Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta sesini duyuracak" dedi. Yerel seçimlere dikkat çeken Özel, İstanbul'a hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı: "İstanbul'da yeni bir hikayemiz var."

Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Özel: İstanbul'da yeni bir hikayemiz var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nun 1'inci etabının açılışında konuştu. 

Konuşmasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) beş yılda gerçekleştirdiği icraatlara değinerek başlayan Özel, bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi. 

Özel, "İstanbul'da yeni bir hikayemiz var. Adaylarımız hizmet etmeye, çalışmaya geliyor" ifadesini kullandı.

Devamla, ekonomik problemlere değinen Özel, ülkede büyük bir ekonomik sorun yaşandığına vurgu yaptı. Emekli aylıkları ile ilgili çağrısını yineleyen Özel, "Emeklilerin cebinden her ay 5,5 çeyrek altın çalınıyor" diye konuştu. 

İktidar politikalarını eleştiren Özel, "Emekli, herkese para bulup emekliye para bulamayan Recep Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta sesini duyuracak" dedi. 

"ATANAMAYAN ÖĞRETMEN YOK, MÜLAKATLA ELENEN ÖĞRETMEN VAR"

Bugün öğretmen okullarının kuruluşunun üzerinden 180 yıl geçtiğini anımsatan Özel, "Bir öğretmen çocuğu olarak, buradan öğretmenleri selamlıyorum; emekli öğretmenlerin ellerinden öpüyorum. Göreve atanmamış öğretmenlere diyoruz ki; bunlar size sahip çıkmayacaklar. Size atanamayan öğretmen diyorlar. Öğretmenin ne günahı var da, atanamamış. Atanmayan öğretmen yok, Erdoğan'ın sahip çıkmadığı, mülakatla elediği, ayrımcılık yaptığı öğretmen var" diye konuştu. 

"BÜYÜK BİR ZAFERE DOĞRU GİDİYORUZ"

Yerel seçime 15 gün kaldığını hatırlatan Özel, şunları söyledi: 

"Büyük bir zafer, büyük bir başarıya doğru adım adım gidiyoruz. Meydanlar dolu, heyecanlı, meydanlar sabırsız. Bu ülkede büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Büyük sorunlar yaşanıyor” dedi. Emeklilerin yaşadığı ekonomik krize dikkat çeken Özel, en düşük emekli maaşı olan 10 bin lirayı alan vatandaşları, “Türkiye’nin en büyük korosu” olarak niteledi. “AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı tam 8 sekiz çeyrek altın alıyordu” diyen Özel, “Bugün 10 bin lira, 2.5  çeyrek altın alabiliyor. Emeklilerin cebinden her ay 5.5 çeyrek altın kayboluyor.  Ey emekliler, değerli büyüklerim; 5.5 buçuk çeyrek altını düşürdüğünüzü, kaybettiğiniz yerde arayın. Bir altın kaybedilse geçtiğiniz yolda ararsınız. Siz 8 çeyrek altınlık emekli maaşı alıyorken, bu 2.5’e indiyse, bunu siz bir seçim sandığında kaybettiniz. Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiği, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin geldiği seçim sandığı, sizin cebinizden aylık 5.5 çeyrek altına aldı. Kaybedilen şey, yitirildiği yerde aranır. O zaman madem sandıkta kaybettik, hakkımızı sandıkta arayacağız."

"BİZ İSTANBUL İTTİFAKI’NA İNANIYORUZ"

“Konuşmasının sonunda seçmene ittifak çağrısı yapan Özel, şözlerini şöyle sonlandırdı:

"Geçen seçimlerde bizim İstanbul'da ve Türkiye'de ittifaklarımız vardı. Sürsün istedik. Ama saygı duyduğumuz gerekçeleriyle ittifakın dışında kaldılar. İttifakın dışında yöneticiler kalabilir. Ancak geçen sefer İstanbul'u kazanan ne CHP'ydi ne sadece Millet İttifakı'ydı. Emin olun, İstanbul İttifakı’ydı. Talandan sıkılmış, israftan bıkmış, israf yerine hizmet isteyen, pazarlanmak yerine güler yüz isteyen, İstanbul'un tepesinde helikopterle uçup Katarlılara, Arap şeyhlerine arsa verenler yerine, İstanbul için gece gündüz koşturanlara, İstanbullular görevi verdi. Şimdi o ittifaktakiler değişmedi. O ittifaktaki sosyal demokratlar duruyor. O ittifaktaki milliyetçi demokratlar var. Yakasında, gönlünde, gözünde güneş açanlar var. İyi insanlar var. Onlar duruyor. Muhafazakar demokratlar var. Haramdan ve yalandan korkan, bu olanlara inanamayan muhafazakar demokratlar var. İstanbul İttifakı’nda Türk’ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Çerkez’i var, göçmeni var. Bütün demokratlar var. Biz, İstanbul İttifakı’na inanıyoruz. İstanbul İttifakı’na güveniyoruz. İstanbul İttifakı’nın mimarı, İstanbul İttifakı’nın evladı, İstanbul'un 5 beş yılında emeği olan, gözünü asla ve asla kıymıktan sakınmayan, sizin için çalışan bir evladımız var. Türkiye'nin umudu, İstanbul'un gururu Ekrem İmamoğlu var. Ona güveniyoruz. Size inanıyoruz. Ekrem Başkan’ı ve İstanbul'u, size emanet ediyorum."