CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunması nedeniyle tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Fatih Nurullah'ın bakanlar ve belediye başkanlarıyla fotoğrafları olduğuna dikkat çekerek, "Bu insan müsveddesi AK Parti protokolünde baş köşelerde" dedi.

Öztrak: Uşşaki tarikatı lideri insan müsveddesi AKP protokolünde baş köşelerde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikat lideri olarak bilinen Fatih Nurullah'ın tutuklanması ile ilgili konuştu. Öztrak, tarikat liderinin bakanlar ve belediye başkanlarıyla fotoğrafları olduğuna dikkat çekerek "Tayyip Erdoğan ve çevresi bu tıynetteki insanlara açıkça cesaret veriyor" dedi.

ANKA’nın aktardığına göre, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, "Bu insan müsveddesi AK Parti protokolünde baş köşelerde" diyerek şöyle konuştu:

"Birkaç gündür rezil bir olay kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. 'Hele islami bir devlet olsun, vakti saati var her şeyin' diyen bir şeyh müsveddesi çocuk tacizi nedeniyle tutuklandı. Milletimizin temiz, saf duygularını istismar eden bu insan müsveddesi AK Parti protokolünde baş köşelerde yer alıyor. Bakanlar, belediye başkanları yemeklerde bu zatla bol bol fotoğraf çektirmiş. Sahte şeyhleri protokolde ağırlayan 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlere saygıda kusur etmeyen Tayyip Erdoğan ve çevresi bu tıynetteki insanlara açıkca cesaret veriyor.

Yargı da bu rezilliği yapanı değil rezilliği duyuranları cezalandırmaya kalkıyor. Haberlere erişim engeli getirilerek, halkın gerçekleri öğrenme hakkı engelleniyor. Unutulmasın, özgür basın demokrasinin ve milletin hakkının, hukukunun korunmasının en önemli teminatıdır."

SALGINLA MÜCADELE

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin salgınla mücadeledeki yöntemlerini de eleştirerek "Mücadelenin sorumluluğunu vatandaşa, salgının gidişatını Allah’a bırakıyorlar" dedi.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesindeki incelemelerinin ardından miting yapmasını da "AK Parti Genel Başkanı, sel bölgesinde sosyal mesafe falan dinlemeden düzenlediği mitingde otobüs üzerinden milletin kafasına çay atabiliyor. Her ne hikmetse 30 Ağustos’ta bulaşan virüs; 31 Ağustos’ta Ak Parti mitingine katılanlara bulaşmıyor" sözleri ile eleştirdi.

Öztrak, şöyle konuştu:

"Devletin valisi; 'Allah rızası için sokağa çıkmayın' diye yalvarıyor. Mücadelenin sorumluluğunu vatandaşa, salgının gidişatını Allah’a bırakıyorlar. Bilim Kurulu'nun adı var, kendi yok. Bilim Kurulu üyeleri 'Alınan kararlarda bizim bir rolümüz yok' demeye başladılar. Bilim Kurulu’nun bir rolü yoksa bu kurul niye kuruldu?

Ankara’da Şehir Hastanesi virüsün merkez üssü haline geldi. Sarayın kibirli kişisi kendi sağlığı için duyduğu endişeyi milletin sağlığı için duymuyor. Saraydaki korumalara, memurlara, görevlilere, bakanlara düzenli testler yaptırılırken, milletimiz hastanelerde test yaptırmak için saatlerce kuyruklarda bekliyor. Sarayda yapılacak adli yıl açılış töreni için muhalefet partilerinin genel başkanlarından bile test istemeye cüret edecek kadar canından korkan AK Parti Genel Başkanı, sel bölgesinde sosyal mesafe falan dinlemeden düzenlediği mitingde otobüs üzerinden milletin kafasına çay atabiliyor. Her ne hikmetse 30 Ağustos’ta bulaşan virüs; 31 Ağustos’ta Ak Parti mitingine katılanlara bulaşmıyor.”

İşler iyi gitmiyor. Ama 'Kabahat samur kürk olsa, kimse sırtına almaz' derler. AK Parti sözcüleri Hitler’in propaganda bakanına rahmet okutuyorlar. Kendilerinin hatalı olduklarını, yanlış yaptıklarını asla kabul etmiyorlar. Pandeminin pik yapmasının sorumlusu da tedbir almayan yöneticiler değil vatandaşlar oluyor."