Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, İslamabad Emniyet Müdürü Ekber Nasir Han'a, eski Başbakan İmran Han'ın yerel saatle 16.30'a kadar mahkemeye getirilmesini emretti.

Kaynak: AA
Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, İmran Han'ın mahkemeye getirilmesini emretti

Pakistan ulusal basınındaki haberlere göre, Pakistan Adalet Hareketi Partisinin (PTI) Han'ın tutuklanmasıyla ilgili yaptığı itiraz, Anayasa Mahkemesince değerlendirildi.

Han'ın avukatı Hamid Han, mahkemede yaptığı açıklamada, PTI lideri yargılandığı davalardan kefalet almak için yüksek mahkemede parmak izi vermeyi beklerken paramiliter birliklerin alana girdiğini ve eski Başbakan'ı uygunsuz şekilde tutukladığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Ömer Ata Bandial ise Han'ın, İslamabad Yüksek Mahkemesi kompleksi içerisinde tutuklanmasını "ülkenin yargı kurumuna karşı yapılmış büyük bir saygısızlık" olarak nitelendirdi.

Kimsenin yüksek mahkemede veya Anayasa Mahkemesinde bu şekilde tutuklanamayacağını vurgulayan Bandial, Han'ın tutuklanmasının yargının kutsallığını ihlal ettiğini belirtti.

Bandial, İslamabad Emniyet Müdürü Ekber Nasir Han'a, eski Başbakan Han'ın yerel saatle 16.30'a kadar mahkemeye getirilmesini emretti.