Antalyaspor – Ankaragücü maçının ardından başkente dönen Ankaragücü taraflarlarını taşıyan otobüsün kaza yapmasının ardından haftanın açılış karşılaşmasında Ankaragücü’nün Boyd ve Orgill’in etkili oyunuyla Antalyaspor’u mağlup ederek ligde kalmak adına aldığı kritik galibiyetin de Antalyaspor’un ikinci yarıda yaşadığı düşüşünde bir ehemmiyeti kalmadı. Gencecik yaşlarda hayatını kaybeden Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz’ün ailelerinin acısının cümleler kurarak […]

Antalyaspor – Ankaragücü maçının ardından başkente dönen Ankaragücü taraflarlarını taşıyan otobüsün kaza yapmasının ardından haftanın açılış karşılaşmasında Ankaragücü’nün Boyd ve Orgill’in etkili oyunuyla Antalyaspor’u mağlup ederek ligde kalmak adına aldığı kritik galibiyetin de Antalyaspor’un ikinci yarıda yaşadığı düşüşünde bir ehemmiyeti kalmadı.

Gencecik yaşlarda hayatını kaybeden Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz’ün ailelerinin acısının cümleler kurarak tarif edilebileceğini sanmıyorum. Umarım ki insan hayatının önemini hatırlayan düşman taraftar gruplarının cenaze sonrası sağ duyulu yaklaşımı futbolda kalıcı bir barışın temellerini oluşturur. O zaman bu iki genç arkadaşın isimlerini de sonsuza kadar yaşatmış oluruz.

Bursaspor, Sivasspor ile giriştiği gol düellosunun 90+7 de Aytaç’ın attığı golle kazandı. Son galibiyetini 2 Aralık’ta BB Erzurumspor karşısında alan Bursa 90 günlük galibiyet hasretine son verdi. Sivasspor’un ilk yarının sonlarında bulduğu ivmeyi kaybetmeye başlamasını sadece Robinho’nun takımdan ayrılmasına bağlamak eksik bir okuma olacaktır. Yiğidoların can havliyle sahaya çıkan takımlara karşı kaybetmesi oyuncu topluluğunun daha aşağısı için korku duymaması ve yukarısı için motive olamaması…

Kayseri deplasmanında da 2 puan bırakan Beşiktaş zirve yarışından uzaklaşmaya devam etti. Şenol Güneş’in milli takımla anlaştığının resmen açıklanmasının ardından yaşanan her puan kaybı Güneş’in yıpranmasına neden olacak. Kayserispor Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı 10. maçını da kaybetmedi. Karaman öncesi düştü gözüyle bakılan takım, son 10 maçta 20 puan toplayarak gözünü yukarlara dikmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta Dolmabahçe’de tarihi bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe bu hafta da Kadıköy’de Rizespor’u mağlup ederek üzerindeki kara bulutları nispeten dağıttı. Rizespor’un sezonun en etkili oyunlarından birini oynaması puan alması için yeterli olmadı.

Konyaspor evinde Göztepe ile 1-1 berabere kalarak galibiyet hasretini 5 maça çıkarttı. Maçın son bölümünde bir penaltı bir de penaltıdan daha net pozisyon harcayan Konya’nın bu maçta kaybettiği puanların önemi sezon sonunda anlaşılacak. Tamer Tuna’nın ikinci Göztepe macerasına puanla başlaması psikolojik açıdan önemliydi. Göztepe – Tamer Tuna birlikteliği futbolseverlerin damağında hoş bir tat bırakmıştı. Ligin boyu bu kadar kısalmışken yeniden aynı lezzeti tutturabilmek düşme hattındaki bir takım için kolay olmayacak.

Bu haftayı da kayıpsız geçen lider Başakşehir, Galatasaray ile puan farkını 8’e çıkartarak ligin zirvesinde iyice yalnızlaştı. Malatya deplasmanından kayıpsız dönen Abdullah Avcı’nın takımının önümüzdeki hafta Fenerbahçe’yi mağlup etmesi şampiyonluğunu ilan etmesiyle eş anlamlı. Yeni Malatyaspor düşüşe devam ediyor. Son 6 maçta alınan 4 mağlubiyet 2 beraberliğe rağmen hala Avrupa yarışının içinde kalmalarıysa üst taraftaki takımların bu sezonki başarısızlığı…

SüperLig’in en yüksek rakımlı şehrinde 2 puan bırakan Galatasaray, zirve yarışında derin bir yara aldı. Yarayı derinleştiren puan kaybından ziyade oynanan oyundu. BB Erzurumspor, Galatasaray’dan puan almasına rağmen Mehmet Özdilek ile yollarını ayırdı. Onun istekleri doğrultusunda devre arasında milyonlar harcamak mı yoksa bu aşamada yolları ayırmak mı daha hatalı bir davranış emin olamadım…

Kasımpaşa karşısında iki farklı öne geçen Trabzonspor, son dakikada gelen penaltı golüyle üstünlüğünü koruyamadı ve Avrupa vizesi için rakipleriyle olan puan farkını koruyamadı. Hafta içi Türkiye Kupası’ndan elenen Trabzon için lig dördüncülüğü artık her şeyden daha önemli. İlk yarıyı şampiyonluk potasında bitiren Kasımpaşa, ikinci yarıda ilk puanını aldı.

SüperLig’in 24. haftası iki kasaba temsilcisinin mücadelesiyle kapandı. Alanyaspor karşısında Lukac’ın kendi kalesine attığı golle geriye düşmesine rağmen sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılan Akhisarspor, ligde 8 hafta sonra kazandı. Arkadaşları sezonun en başarılı kalecilerinden Lukac’ın hatasını birbirinden güzel üç gol atarak kapattı. Maçın bitimine 25 dakika kalan öne geçen Alanyaspor, üstünlüğünü korumayı başaramayınca haftayı puansız kapattı.