Pasaportunun iptal edildiğini havalimanında öğrenen Hakan Atilla, Soylu ve Berat Albayrak'ın söz konusu kararda etkilerinin olup olmadığıyla ilgili, “Soylu ne beni tanır, ne borsa ile uğraşır. Bilgisi varsa bu talimat tepeden gelmiştir. Ayrıca benim Berat Albayrak ile bir yakınlığım yoktur. O nedenle Soylu ile Albayrak arasında gerilim var bu nedenle bu böyle bir karar verildi demek doğru olmaz” açıklaması yaptı.

Pasaportu iptal edilen Hakan Atilla'ya 'Soylu ve Berat Albayrak' sorusu

Pasaportunun iptal edildiğini ailesiyle havaalanındayken öğrenen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, yeni açıklamalarda bulundu.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'a konuşan Hakan Atilla, başsavcılık kaynaklarının Atilla hakkında İstanbul’da bir soruşturma olmadığı, idari bir kararla pasaportuna tahdit konulduğu yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

 Havalimanında kimliğini çalışana uzattığını belirten Atilla, “Hanımefendi bilgisayarda bir şey gördü. Kadıncağız anlayamadı. Başkaları gelip bakınca anladılar. Valla daha önce de karşılaşmıştık böyle şeylerle ama yine de üzücü. İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Bende öğrenmeye çalışıyorum” açıklaması yaptı.

'BERAT ALBAYRAK' SORUSU

ABD’de tutukluluğunun sona ermesi üzerine 24 Temmuz 2019 günü Türkiye’ye dönen Hakan Atilla’yı havalimanında ailesinin yanı sıra AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılamıştı.

Atilla, “Havalimanında sizi Berat Albayrak karşılamıştı. Ancak bugün yurtdışına dahi çıkamıyorsunuz. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna, “Benim Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü koltuğuna oturma gibi bir talebim devletten asla olmadı. Koltuk boşalmıştı. Boşalan kişinin yerine atandım. Bu görevi ben istemedim. Bugün olanlar ise ortada” diyerek cevap verdi.

"TALİMAT TEPEDEN GELMİŞTİR"

Atilla, “Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu?” sorusuna da, "Hiç alakası yok. Soylu ne beni tanır, ne borsa ile uğraşır. Bir tanışıklığımız dahi yoktur. Böyle bir olay daha önce de başımıza gelmişti. O zaman da Süleyman Soylu’nun bilgisi yoktu. Soylu’nun bilgisi varsa bu talimat tepeden gelmiştir" yanıtını verdi.

"Ayrıca benim Berat Albayrak ile bir yakınlığım yoktur" diyen Atilla, "O nedenle Soylu ile Albayrak arasında gerilim var bu nedenle bu böyle bir karar verildi demek doğru olmaz" ifadelerine yer verdi.

8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Hakan Atilla, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailemle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun” açıklaması yapmıştı. Atilla, bir diğer paylaşımında ise “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk savunduk koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” ifadelerini kullanmıştı.