Cumhur İttifakı’na katılan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, Şubat 2022’de katıldığı bir programda Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili, “2014 ve 2018 dolayısıyla 2 kere seçilmiş artık 3. kez seçime girmesi hukuken mümkün görünmüyor” dediği ortaya çıktı.

Pazarlıktan önce Fatih Erbakan: Erdoğan’ın 3. kez seçime girmesi hukuken mümkün görünmüyor

HABER MERKEZİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Şubat 2022’de katıldığı bir TV canlı yayınında Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. kez aday olmasının hukuken mümkün olmadığını söylediği ortaya çıktı.

Geçen yılın şubat ayında Flash TV’de Orhan Uğurluoğlu’nun konuğu olan Erbakan, Erdoğan’ın adaylığı konusunda şöyle diyor:

“Buna baktığınız zaman, 2014 ve 2018 dolayısıyla 2 kere seçilmiş. 2017’de bir değişiklik olsaydı, tamam. Dolayısıyla 2 kere seçilmiş, artık 3. kez seçime girmesi hukuken mümkün görünmüyor. Genelde de zaten tarafsız hukukçuların kanaati o yönde.”

Yeniden Refah Partisi, önce seçime kendi başına gireceğini açıklamış ancak ittifak protokollerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verileceği gün Cumhur İttifakı’na katıldığını duyurmuştu.

Daha önce Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen Fatih Erbakan da adaylıktan çekişmiş ve Yeniden Refah Partisi, Erdoğan’ı desteklemeye karar vermişti.

Sık sık “ilkelere” vurgu yapan Fatih Erbakan’ın geçen yıl “Aday olamaz” dediği Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklaması, “Hangi ilke?” sorusunu gündeme getirdi.