PEN Yazarlar Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Umutsuzluğa sakın geçit vermeyin" denilerek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandığa gitme çağrısı yapıldı. Çağrıda "Haydi bu işi ikinci turda bitirelim!" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
PEN Yazarlar Derneği'nden 'Seçim devam ediyor' başlıklı açıklama: Umutsuzluğa sakın geçit vermeyin

PEN Yazarlar Derneği, seçim sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Derneğin açıklamasında zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekilerek Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2'inci turu için sandığa gitme çağrısı yapıldı. 

Dernek tarafından yapılan "Seçim Devam Ediyor Hala!" başlıklı yazılı açıklamada ayrıca "Umutsuzluğa sakın geçit vermeyin" ifadesine yer verilerek "Haydi bu işi ikinci turda bitirelim! Cumhuriyetimizin 100. Yılında geleceği hedefleyelim" denildi. 

PEN Yazarlar Derneği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Seçim Devam Ediyor Hala! Ey bu ülkenin demokrasiye, çağdaşlığa, eşitliğe, özgürlüğe, hakkaniyete, vicdana  susamış insanları… Zorlu günlerden geçmekteyiz.   Seçim henüz bitmedi , devam ediyor hala!

"Asla umutsuzluğa kapılmayacaksın! Mustafa Kemal Atatürk’ün   deyişini  “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır” sözünü gönlünde tut. Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turunda 28 Mayıs’ta hem oylarımızı hem sandıklarımızı korumalıyız! Lamı cimi, öylesi şöylesi yok, Cumhuriyetin, çağdaşlığın, özgürlüğün, aydınlığın, kadın haklarının, laik devletin, demokrasinin, bilimsel eğitimin alternatifi yok! Yol belli! Ya karanlık ya aydınlık, ya geri ya ileri, ya sultanlık ya çağdaşlık, ya geçmiş ya gelecek! Hepsi 28 Mayıs’ta vereceğin oyla belirlenecek! Haydi bu işi ikinci turda bitirelim! Cumhuriyetimizin 100. Yılında geleceği hedefleyelim."

"Bu şahıs meselesi değil, parti meselesi hiç değil, daha önemli, daha hayati bir mesele! Duygusallığa,  karamsarlığa, umutsuzluğa   kapılmak bizlere yakışmaz! Tam aksine daha çok çalışmak, Cumhurbaşkanlığı seçimine daha çok asılmak zorundayız. Umutsuzluğa sakın geçit vermeyin.  En karanlık gecenin sonunda bile güneş mutlak doğar.  Bu inançla haydi seçim sandıklarına! 'Yaşasın  Hayat! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Özgürlük!' diyebilmek için!"