İstanbul Pendik'teki otel yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Otel yangınıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Hazırlanan ön raporda ise yangının otelin, bodrum katında bulunan bir elektrikli sobanın kumaşı tutuşturmasından dolayı meydana geldiği de ortaya çıktı.

Pendik'teki  otel yangınında ölü sayısı 3'yükseldi: 5 gözaltı
Fotoğraf: DHA

Pendik'te 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı 7 katlı oteldeki yangına ilişkin 5 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiler.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 24 Mart'ta Doğu Mahallesi'ndeki bir otelde çıkan yangına ilişkin çalışma yapıldı.

Ekipler, otelin sahibi olarak görünen şirketin ortağı C.S. ile otelin işletmecileri H.S, M.S, S.S. ve otel çalışanı A.A'yı gözaltına aldı.

Şüpheliler hakkında "yangın çıkarma", "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "mühür bozma" suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Pendik Doğu Mahallesi'ndeki 7 katlı otelde 24 Mart'ta sabah 08.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüş, binada yapılan incelemede 2 kişinin öldüğü belirlenmişti. Çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Yangın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Öte yandan, yangında hayatını kaybedenlerin isimleri Tuğba Üstündağ, İbrahim Duran ve Feyzullah Canyetim olarak açıklandı.

ÖN RAPOR: ELEKTRİKLİ SOBA

Yangın sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında ön rapor hazırlandı. Hazırlanan ön raporda yangının, otelin bodrum katında bulunan bir elektrikli sobanın kumaşı tutuşturmasından dolayı meydana geldiği ortaya çıktı. Ayrıca otelin doğalgaz tesisatının da olmadığı raporda yer aldı.

RUHSATI YOK

Ruhsatsız olduğu belirlenen otelin sahibi C.S. ve resepsiyon görevlisi S.S.'nin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

(AA-DHA)