Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla, BioNTech ile ortak ürettikleri aşıyı olmak için sırasını bekleyeceğini söyledi. Bourla, önceliğin sağlık çalışanları ve huzurevi sakinlerinde olduğunu belirtti.

Pfizer’ın CEO’su neden hâlâ aşı olmadığını açıkladı: Sıra var

ABD’li ilaç şirketlerinden Pfizer’ın CEO’su (genel müdür) Albert Bourla’dan ‘neden hâlâ aşı olmadığı’ sorusuna yanıt geldi.

Cnbc’nin aktardığına göre 59 yaşında ve sağlıklı olduğunu söyleyen Bourla, ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, huzurevi sakinleri ve personeline öncelik verilmesi konusunda Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) ile hemfikir olduğunu ve sırasını bekleyeceğini belirtti.

Bourla, “CDC'nin oy verdiği çok katı tahsis kuralları olduğu göz önüne alındığında, sırayı bozmamak ve daha önce aşı olmamak konusunda çok hassasız” dedi.

CEO, aynı zamanda eğer insanların aşıya olan güvenlerini artıracaksa önceden aşı olabileğini de belirtmişti.

Cuma günü Gıda ve İlaç İdaresi’nden 16 yaşın üzerindekilere uygulanabilmesi için acil kullanım onayı alan Pfizer-BioNTech aşısı, ABD’de ilk kez New York’un Queens bölgesindeki Long Island Yahudi Tıp Merkezi'nde yoğun bakım hemşiresi olan Sandra Lindsay’a uygulandı.