Pınar Gültekin'in ailesi, katil Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi. Baba Sıddık Gültekin, "Bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum" dedi. Anne Şefika Gültekin ise, "Adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin'in ailesi: Adalet bu değil, bu cezayı kabul etmiyoruz!

Pınar Gültekin'in ailesi, ağırlaştırılmış müebbet haip cezası verilen Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi. Anne Şefika Gültekin, "Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın, 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, 'haksız tahrik' indirimi ile cezayı 23 yıla indirdi. Duruşmada tutuksuz sanıklar kardeş Mertcan Avcı, anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi.

Pınar Gültekin'in ailesi, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi.

Duruşmadan sonra açıklama yapan Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "Ne söyleyeceğimi gerçekten şaşırdım. İki senedir mücadele veriyoruz. Maalesef bu Ramazan'ın son haftasında sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Yardımcısı tarafından bir iftar yemeği verildi. Biz o iftar yemeğine katıldık. Ve kadınların üzerindeki şiddet ile ilgili yeni bir reform yapacaklarını söylediler. Hiçbir suçun cezasız kalmayacaklarını söylediler. Ama maalesef benim baştan sona kadar beklediğim buydu" ifadelerini kullandı.

"KARŞI TARAF MADDİ OLARAK GÜÇLÜ"

"Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, bütün kadınlara sesleniyorum" diyen Sıddık Gültekin, şöyle devam etti: "Yarın ne olacak, hesabımı kimden isteyeceğim? Benim hesabımı kim verecek? Başka bir şey söyleyemiyorum, bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum."

"HAK, HUKUK BU DEĞİL!"

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ise, "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı'na sesleniyorum, Cumhurbaşkanı'ndan rica ediyorum; adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.