Piyanist ve besteci Ayşe Deniz Gökçin’in sinemadan esinlenen ve kendi bestelerinden oluşan albümünün prömiyeri 12 Haziran’da Antalya’da gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Gökçin'in ilk canlı orkestra albümü olan "Patterns" Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Piyanist Ayşe Deniz Gökçin'in albüm prömiyeri Antalya'da yapılacak

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Piyanist ve besteci Ayşe Deniz Gökçin’in kendi bestelerinden oluşan ilk canlı orkestra ile albümü "Patterns"'in Türkiye prömiyeri 12 Haziran'da Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde olacak.

Klasik müziğe rock ve pop gibi farklı müzik türlerinden esinlenerek yeni bir bakış açısı getiren piyanist Ayşe Deniz Gökçin, kendi bestelerinden oluşan ilk sinematik orkestra albümünü dinleyicilerine sunuyor. 2 Haziran 2023’te piyasaya çıkan "Patterns" isimli albüm, müşterileri arasında BBC, Disney ve Netflix’in de yer aldığı, İngiltere'nin en prestijli televizyon, medya ve reklam müziği şirketi “Audio Network” tarafından kaydedildi ve kataloglarına girdi.

Albüm prömiyerini 1 Haziran'da Londra'da yapan Ayşe Deniz'in gala konserine T.C Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve eşi Sevcan Ertaş ile yüzlerce müziksever katıldı. 

Patterns Türkiye prömiyeri 12 Haziran'da Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde olacak. Patterns, kadın müzisyenlerin bestelerinin sadece yüzde 8 oranında yer bulabildiği klasik müzik dünyasında cesur bir adım olarak öne çıkıyor.

Çocukken kendi yaptığı besteleri çalmaya utanırken bugün yeni albümüyle dünyayı dolaşmaya hazırlanan Ayşe Deniz, ilk doğaçlama ve beste denemelerini küçüklüğünde büyükannelerinin sevdiği türküleri piyano başında çalarken yaptı.

“İlkokuldan üniversiteye kadar arkadaşlarımın çoğu klasik müziğe bir şans tanımadan onun sıkıcı, uzun, karmaşık olduğunu düşünüyorlardı. Konserlerime ancak ailelerinin zorlamasıyla geliyorlardı” diyen Ayşe Deniz, klasik müziği gençlere sevdirmeyi, ve çeşitli müzik zevkleri olan, her yaştan ve kültürden insanı bir platformda buluşturmayı bir misyon haline getirdi.

Pop ve rock şarkıcılarından esinlenerek sanatçı ile seyirci arasındaki duvarları yıkmak için konserlerinde yenilikçi bir tarz uygulamaya başladı ve ilk defa 2013'te Pink Floyd’u Franz Liszt tarzı uyarlamalarıyla ün kazandı.

Sonrasında Nirvana’dan Chopin’e birçok kaydı bulunan Ayşe Deniz, piyanoda kendi sesini bulmak için ilk adımı 2019'da Earth Prelude albümü ile atmış ve iTunes klasik müzik ilk 10 listesine İngiltere, ABD ve Türkiye'de girmeyi başarmıştır.

Kendi besteleri üzerine odaklanmaya devam eden sanatçı, yeni albümünde film müziklerinden esinlenerek beyazperdeye de uyarlanabilecek eserler besteledi.

Albümün piyasaya sürülen ilk eseri olan Chaos, 17 Mart'ta tüm müzik platformlarında yayınlandı.

Prömiyeri Texas’taki ünlü SXSW Müzik Festivali’nde gerçekleştiren Ayşe Deniz, konseri Türkiye’de deprem felaketinden hayatını yitirenlere ve kurtulanlara adadı.

AYŞE DENİZ GÖKÇİN KİMDİR?

Ankara doğumlu piyanist/besteci Ayşe Deniz, ilk orkestra ile konserini dokuz yaşında CSO'da Bach konçerto ile gerçekleştirdi. New York'ta Eastman School'dan lisans ve Londra'da Royal Academy of Music'ten yüksek lisans derecesi sonrasında, klasik müziği rock ile birleştirdiği albümlerle dünya çapında bir üne kavuştu.

Ayşe Deniz, Encyclopaedia Britannica tarafından 2022 yılında Adele, Lil Nas ve Lorde gibi isimlerle birlikte müziğin geleceğini belirleyecek 20 yaş altındaki 40 müzisyenden biri olarak seçildi. BBC, Vogue, Classic FM, BBC Music ve Prog Rock dergisi gibi yayınlarda yer aldı.

İngiltere Sanat Konseyi tarafından Olağanüstü Yetenek Vizesi kapsamında destekleniyor. AyşeDeniz, sosyal medya platformlarında (@adpianist) giderek daha çok takipçiye ulaşıyor. TikTok'ta 172 bin, Facebook'ta 239 bin, Instagram'da 105 bin ve YouTube'da 38 bin takipçisi var. Apple Music, Spotify ve YouTube gibi yayın platformlarında şimdiye kadar toplamda 22 milyondan fazla izlenme elde etti.