Prof. Dr. Naci Görür, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hasar tespiti biten her yerde derhal inşa çalışmasına geçeceğiz" sözlerinin ardından uyarıda bulundu. Görür, "Bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı" dedi.

Prof. Dr. Görür'den Erdoğan'ın sözlerinin ardından uyarı: Hemen inşaata başlanmamalı

Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgesinde inşaat çalışmalarına hemen başlanmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz" diyen Erdoğan, "Kaybedecek tek bir dakikamız bile olmadığının bilinciyle hasar tespiti biten her yerde derhal inşa çalışmasına geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bölgede yeni inşa edilecek konutlar ve şehirlerle ilgili hazırlıklara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ tarafından başlanmıştır. Amacımız, 1 yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlamaktır. Yerinde ihya edilebilecekleri yerinde, taşınması gerekenleri uygun alanlarda inşa edeceğimiz konutlarla depremin yıkımlarını tümüyle telafi edeceğiz."

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla uyarılarda bulundu.

Görür, açıklamasında, "Televizyondan duydum, sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim" ifadelerini kullandı.