Giresun’un Eynesil ilçesinde 5 yıl önce şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan (11) anısına hazırlanan ‘Yokluk’ adlı belgesel YouTube’da yayınlandı. Belgeselin yönetmenliğini gazeteci Kutlu Esendemir üstlendi.

Rabia Naz anısına hazırlanan belgesel yayınlandı

HABER MERKEZİ

Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü ve babası Şaban Vatan'ın adalet mücadelesini anlatan ‘Yokluk’ isimli belgesel Youtube üzerinden yayınlandı.

Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin karanlıkta kalan kısımların irdelendiği belgeselde dosyadaki detaylara da yer veriliyor. Belgeselde baba Şaban Vatan da adalet arayışını ve şu ana kadar verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Yönetmenliğini Kutlu Esendemir’in üstlendiği belgeselde gazeteciler Metin Cihan ve Canan Coşkun’un anlatımlarıyla CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun görüşlerine de yer veriliyor. 

NE OLMUŞTU?

13 Nisan 2018’de Giresun’a bağlı Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Rabia Naz’ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından iki rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ve kızının ölümüne neden olan aracı da Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia etti.