Real Madrid'de Emilio Butragueno, Cristiano Ronaldo ve Raul gibi efsanelerin giydiği 7 numara artık Vinicius'un.

Kaynak: Haber Merkezi
Real Madrid'in yeni 7 numarası belli oldu

Real Madrid, kiralıktan döndükten sonra yeni sözleşme imzalanan Fran Garcia'nın 20 numaralı formayı giyeceğini açıkladı. Önceden 20 numarayı giyen Vinicius Jr. artık 7 numaralı formayla top koşturacak.

Real Madrid'de geçirdiği 4 sezonda büyük hayal kırıklığı yaratan Eden Hazard'ın sözleşmesinin feshedilmesiyle 7 numara boşa çıktı. Daha önce Emilio Butragueno, Cristiano Ronaldo ve Raul gibi efsane futbolcuların giydiği 7 numara artık Real Madrid'in süper yıldızı Vinicius'a emanet.

Real Madrid'de Marco Asensio, Karim Benzema ve Eden Hazard'ın ayrılığının ardından 7,9 ve 11 numaralı formalar boşa çıkmıştı. 11 numarayı Real Madrid'in bir başka Brezilyalı genç yıldızı Rodrygo'nun giymesi bekleniyor. 9 numara ise Benzema yerine transfer edilmesi beklenen yeni santrforun olacak.

2018'de kadroya katılan Vinicius Jr., özellikle Ancelotti'nin teknik direktörlük koltuğuna oturmasının ardından 2 sezondur performansıyla göz dolduruyor. Dünyanın en iyi kanat oyuncuları arasında gösterilen 22 yaşındaki Brezilyalı süper yıldız, geride bıraktığımız sezon La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 45 maçta toplam 17 gol 9 asist ile oynadı.

Vinicius, 2021/22 sezonunda ise bu iki büyük turnuvada oynadığı 48 maçta 21 gol 10 asist'lik performans göstermişti.