Ünlü komedyen Ricky Gervais, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin kendi esprilerini yazmasına izin verir ve sansür uygulamayacağına söz verirse Oscar törenini sunabileceğini belirtti.

Ricky Gervais, Oscar Ödülleri'ni sunmak için şartını açıkladı

2022 Oscar Ödülleri, üç yıl aranın ardından yeniden sunucuyla gerçekleştirilecek. Başlarda öne çıkan isim Örümcek Adam'ın yıldızı Tom Holland oldu. Ancak son yıllarda üst üste reytinglerde beklentinin altında kalan Oscar töreni için son zamanlarda Ricky Gervais ismi konuşulmaya başladı.

NTV'nin aktardığı habere göre Gervais, son olarak ABC’de katıldığı The View adlı programda, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, kendi esprilerini yazmasına izin verir ve sansür uygulamayacağına söz verirse töreni sunabileceği belirtti.

Ünlü komedyen, "İsterlerse kesinlikle yaparım. Yapabileceğimi söylerlerse parasız da sunarım" dedi.

Başrolde yer aldığı, yazarlığını ve yönetmenliğini üstlendiği After Life dizisinin üçüncü sezonuyla, dijital platform üzerinden seyirci karşısına çıkan 60 yaşındaki Gervais, geçtiğimiz günlerde NBC’de yayınlanan Today with Hoda & Jenna adlı talk show programında, kendisinin Oscar Ödülleri’ni sunmasının riskli bulunacağını söylemişti.

Gervais, "Yapmama asla izin vermezler. Altın Küre'yi bu yüzden kabul etmiştim. Kendi esprilerimi yazmama ve provasız sunmama izin vermişlerdi. Oscar'da bu özgürlüğüm olacağını düşünmüyorum" demişti. Kendisine böyle bir şans verilirse de “filtresiz bir şekilde Oscar’a damgasını vuracağını” belirtmişti.