RTÜK üyesi İlhan Taşçı yaptığı açıklamada Netflix'in RTÜK'e başvuruda bulunduğunu söyledi.

RTÜK'ten Netflix açıklaması


RTÜK’ün dijital alanlarda yayın yapmak için lisans zorunluluğu getirmesi ardından Üst Kurul’a başvuruda bulunmadığı belirtilen Netflix'e ilişkin yeni gelişme yaşandı.

Netflix'in Türkiye'den çıkacağı iddiaları hakkında sozcu.com.tr'ye konuşan RTÜK üyesi, İlhan Taşçı "Ben Netflix müracaat etti diye biliyorum. Bana gelen bilgi bu yönde" diye konuştu.

RTÜK Başkanı Şahin Netflix'in de lisans için başvuranlar arasında olduğunu ifade etti.

Milliyet gazetesi yazarı ve müzisyen Sina Koloğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada Netflix'in Türkiye pazarından çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Koloğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bugün televizyona dair gündemde olan konu 'Netflix Türkiye'den gidecek mi, kalacak mı?'

RTÜK'e başvurmadıkları yönünde haberler vardı. Merak ettim sordum. 'Başvuruyorlar. Çekilmeleri sözkonusu değil' cevabını aldım."

NE OLMUŞTU?

Online dizi ve film izleme platformu Netflix'in RTÜK'e lisans başvurusu yapmadığı açıklanmış ve Türkiye'den çekileceği konuşulmaya başlamıştı. Netflix ise öğleden sonra bir açıklama yapacağını duyurmuştu. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, lisans almak için Üst Kurul’a başvuran kurumların sayısının 590 olduğunu söylemiş, bilişim avukatı Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise bir tweet atarak, Netflix’in lisans almak için RTÜK'e başvurmadığını aktarmıştı.