RTÜK üyesi Okan Konuralp, deprem bölgelerinden yayın yapan yayıncılara seslendi. Konuralp, bölgedeki yayıncılara hiçbir tehditten korkmamaları gerektiğini söyledi.

RTÜK üyesinden deprem bölgesindeki yayıncılara ‘tehditten korkmayın’ çağrısı
Fotoğraf: AA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 7 bin 108 kişi yaşamını yitirdi, 40 bin 910 kişi ise yaralandı.

Deprem bölgesinin her köşesinden isyan ve yardım çığlıklarını kamuoyuna ulaştırmaya çalışan gazeteci ve yayıncılar ise çalışmaya devam ediyor.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Okan Konuralp, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem bölgelerinden yayın yapan yayıncı kuruluşlara seslendi. Konuralp, deprem bölgesindeki yayıncılara ‘tehditten korkmayın’ çağrısı yaptı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Art niyetli olarak manipülatif yayın yapan kuruluşları görmezden gelmemiz mümkün değildir” diye konuşmuş ve Üst Kurul’un yayınları yakından takip ettiğini söylemişti.

Deprem bölgelerinden yayın yapan yayıncılara seslenen RTÜK üyesi Konuralp’ın paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Yayıncı kuruluşlar deprem bölgesindeki acı gerçeği tüm çıplaklığıyla aktarmak; çaresiz bırakılmış halkımızın feryatlarını ekranlarına taşımak zorundadır! Hiçbir tehditten korkmayın! Çünkü bu güzel ülkenin bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey dayanışma ve hakikatin kendisidir!”

***

RTÜK BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgelerinde yapılan "art niyetli olarak manipülatif yayın yapan kuruluşları görmezden gelmemiz mümkün değildir” demişti.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından deprem yayınlarıyla ilgili yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yayıncıların deprem bölgesinde yapılan arama kurtarma faaliyetlerine zarar verici, halkı paniğe sürükleyen ve dezenformasyona yönelik bilgileri paylaşmamaları yasal zorunluluktur. Resmî ve sivil tüm ekiplerin canla başla yürüttüğü çalışmaları sekteye uğratacak moral bozucu yayınlar yapmak hiçbir medya kuruluşunun hakkı ve haddi değildir. Tüm medyayı sorumlu yayıncılığa davet ediyorum. Bazı medya kuruluşlarının yayıncılık ilkelerine uymadıklarını tespit ettik. Afet karşısında tek yürek olan halkımızı doğru bilgilendirmeyenleri, askeriyle polisiyle tüm yetkilileriyle sahada olunmasına rağmen algı çalışması peşinde koşanları yakından takip ediyoruz. Art niyetli olarak manipülatif yayın yapan kuruluşları görmezden gelmemiz mümkün değildir. Üst Kurul olarak bu tarz yayınları yakından takip ettiğimizi tekrar belirtir, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."