Rus devlet televizyonu, Rus paralı asker grubu Wagner'in 'isyan' girişiminin ardından Vladimir Putin'in 21 Haziran'da verdiği bir demeci hatırlattı. Putin, söz konusu demeçte, Savunma Bakanlığı yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti. Putin, ayrıca, "Önceliğimiz Ukrayna harekatı” ifadeleri kullanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi
Rus devlet televizyonu, 'isyan' sonrası Putin'in sözlerini hatırlattı

Rus devlet televizyonu, paralı asker grubu Wagner'in 'isyan' girişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Haziran'da verdiği bir demeci yeniden hatırlattı.

Putin'in söz konusu demeçte, "Savunma Bakanlığı yetkilileriyle sürekli iletişim halindeyim" dediği aktarıldı.

Demeçte, Ukrayna'da devam eden çatışmalar hakkında konuşan Putin, "Önceliğimiz Ukrayna harekatı.Güne bununla başlıyorum, bununla bitiriyorum" ifadelerini kullanıyor.

Rus lider Putin, "Rusya, Ukrayna'daki özel askeri harekat ile ilgili tüm planların ve görevlerin gerçekleştireceğinden emindir" değerlendirmesinde bulunuyor.

Rusya’nın Ukrayna savaşında rol üstlenen paralı asker grubu Wagner, 23 Haziran akşamı, Rus devletinin ordusuna karşı ayaklanma başlatmıştı.

Wagner’in kurucusu Yevgeni Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia etmişti.

Prigojin, "Hepimiz ölmeye hazırız. 25 bin kişinin tümü ve daha sonra 25 bin daha" dedi ve "Rus halkı için" harekete geçtiklerini savunmuştu.

Wagner Rostov’u ele geçirip meydan okurken, Kremlin ise ‘silahlı isyan’ demişti. Gün boyu çatışmalar sürerken Rus Lider Putin, 'Her türlü fitne, ölümcül tehdittir, eylemlerimiz çok sert olacak' diye konuşmuştu.

Akşam saatlerinde anlaşma sağlanmıştı.