Rusya Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak ABD ve diğer batı ülkelerinin Çin’e ve Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) yönelik olumsuz açıklamalarını eleştirdi

Rusya’dan ABD ve Avrupa’ya DSÖ tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, ABD ve diğer Avrupa ülkelerinin koronavirüs salgını nedeniyle Çin’e ve Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) yönelik suçlamalarını ‘asılsız’ ve ‘uygunsuz’ olarak niteledi.

Açıklamada, “Bazı ülkeleri, üzerlerindeki mevcut epidemiyolojik krizi başka yönlere çekmeye çalışıyorlar. Bu da şu andaki karmaşık durumda fazlasıyla uygunsuzdur” ifadelerine yer yerildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“ABD ve diğer batı ülkelerinin Çin’e ve Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) yönelik ‘koronavirüs’ (Covid-19) suçlamaları ‘asılsız’ ve ‘uygunsuz’ olarak değerlendirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bazı ülkeler devletlere ve uluslararası örgütlere karşı önyargılı ve temelsiz saldırılarını yoğunlaştırdılar. Üzerlerindeki mevcut epidemiyolojik krizi başka yönlere çekmeye çalışıyorlar. Bu da şu andaki karmaşık durumda fazlasıyla uygunsuzdur”.

POMPEO’DAN ‘ÇİN SAYILARI SAKLIYOR’ ELEŞTİRİSİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada Çin’in bildirimlerini geciktirdiği ve bilgi paylaşımına bağlılığı ihlal ettiğini söylemişti. Pompeo, DSÖ’nün de bu ihlallere kayıtsız kaldığını vurgulamıştı.

DHA