Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası askeri harekâtına ilişkin açıklamalarda bulunan Alexander Lavrentyev, söz konusu bir operasyonu 'akılcı' bulmadıklarını söyledi. Lavrentyev, olası operasyonun bölgedeki gerilimi tırmandıracağını söyledi.

Rusya: Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir harekât başlatması akılcı değil

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası askeri harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri harekât yapmasının "akıllıca bir hareket olmayacağını" söyledi.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre, yeni bir askeri harekâtın bölgedeki gerilimi artırabileceğini ifade eden Lavrentyev, "Bunun [olası askeri operasyonun) durumu istikrarsızlaştırabilecek, gerilimi tırmandırabilecek ve ülkede yeni bir düşmanlık dalgasına neden olabilecek akılsızca bir hareket olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SURİYE'YE YENİ HAREKAT AÇIKLAMALARI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırı boyunca 30 km derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için yeni askeri harekat düzenleyeceğininin sinyalini vermişti.

26 Mayıs'ta gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonuç bildirgesinde de "Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir" ifadeleriyle yeni bir askeri harekatın gerçekleşebileceği kaydedilmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da 'Suriye'ye operasyon' gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkemizi korumak ve kollamak için bazı müdahaleler yapmak mecburiyetinde olduğumuzu görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.