Sabah gazetesinin yazarlarından Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşe yazısında ekonomideki gidişatın ‘güllük gülistanlık olmadığını’ kabul ederek, "Öldürmeyen acı, güçlendirir!" ifadelerini kullandı.

Sabah yazarından ekonomiye dair ‘yaratıcı’ yorum: Öldürmeyen acı güçlendirir

MEDYA SERVİSİ

Türkiye ekonomisindeki kötü seyrin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın iyimser ve iddialı açıklamalarına rağmen sonu gelmezken, hükümete yakın medyadan konuya ilişkin ‘yaratıcı’ yorumlar yapılmaya devam ediyor.

İktidarın kontrolündeki gazetelerden Sabah gazetesinin yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında Türkiye ekonomisine ‘mercek tuttu’.

Yazısında, “Evet, bundan sonrası da oldukça zorlu. Şu anın da güllük gülistanlık olmadığı aşikâr” ifadeleriyle ekonomideki olumsuz tabloyu kabullenen Müderrisoğlu, Alman düşünür Nietzsche’den alıntı yaparak “Öldürmeyen acı, güçlendirir!” dedi.

Müderrisoğlu, ‘Türkiye ekonomisi: Öldürmeyen acı güçlendirir’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

‘YÜKSEK BAĞIŞIKLIK PERFORMANSI’

Yılbaşından bu yana sermaye piyasalarından yüksek miktarlı çıkışlar oldu. 25-30 milyar dolarlık ticaretin finansmanı iç imkânlarla sağlandı.

Turizmden beklenen 40 milyar doların sınırlı kısmı gelebildi. Ve Türkiye, pandeminin başından bu yana 100 milyar doları bulan fonlama ihtiyacını kendi kapasitesiyle yönetebildi.

Bir başka ifadeyle, "yüksek bağışıklık performansı" sergiledi!"

Evet, bundan sonrası da oldukça zorlu. Şu anın da güllük gülistanlık olmadığı aşikâr.

Fakat...

Biliyoruz ki "Ekonominin yüzde 51'i psikoloji ve sosyoloji ile ilgili!" Negatif hava pompalayanların akımına kapılmamak gerek. Nitekim, operasyonel ekiplerin elinde tek enstrüman kaldı. O da toplumsal huzuru ve birliği bozmaya, inancı ve özgüveni kırmaya dönük sosyal medya faaliyetleri.

Nietzsche'nin bizlere çağrıştırdığı gibi...

"Öldürmeyen acı, güçlendirir!"