Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerini açıkladığı tabloda geçmişe dönük vaka sayıları yer almadı. Sağlık Bakanı Koca, tabloda hasta sayısının yanında geçmişe dönük vaka sayısını göstereceklerini belirtmişti.

Sağlık Bakanlığı geçmişe dönük vaka sayısını açıklamadı

Sağlık Bakanlığı'nın bugün (26 Kasım) açıkladığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) verilerinde geçmişe dönük vaka sayıları açıklanmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Covid-19 verilerine ilişkin tabloda hasta sayısının yanında geçmişe dönük vaka sayısını da göstereceklerini belirtmişti.

Koca, şunları ifade etmişti: "Bugüne kadar bu şekilde verilmiş olması bizim aleyhimize olan bir durumdu. Başarıda en büyük parametrelerden birisi olan ölüm oranımız, payda küçüldüğü için yükseliyordu. Ağır hasta sayımız da oran olarak yükseliyordu. Dolayısıyla bu anlamda başarıyı da gölgeleyen bir durumdu. Bundan böyle vaka sayısını da vererek bunu netleştirmiş olacağız."

Bakanlığın bugünkü verilerinde, günlük vaka sayısı açıklandı. Verilerin açıklandığı tabloda günlük ve toplam hasta sayısı da yer aldı ancak geçmişe dönük vaka sayısı açıklanmadı.

saglik-bakanligi-gecmise-donuk-vaka-sayisini-aciklamadi-809801-1.