Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı'ndan maske teminine ilişkin yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, "İş sağlığı ve güvenliği açısından maske kullanımının zorunlu olduğu iş yerlerinin maske teminine ilişkin Kurumumuzca bir düzenleme yapılmadı" denildi

Sağlık Bakanlığı topu bilinmezliğe attı: 'İş yerlerine maske temin etmiyoruz' duyurusu

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı'ndan maske teminine ilişkin yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, maske temininde sadece filtreli maske kullanımına dair raporu bulunan hastaların raporunu ibraz etmek suretiyle eczanelerden reçete aranmaksızın alınabileceği ifade edildi.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"İş sağlığı ve güvenliği açısından maske kullanımının zorunlu olduğu iş yerlerinin maske teminine ilişkin Kurumumuzca bir düzenleme yapılmadığı, Kurumumuzca yapılan düzenlemenin yalnızca filtreli maske kullanımına dair raporu bulunan hastaların raporunu ibraz etmek suretiyle eczanelerden EN149 standardındaki (N95, FFP2/FFP3) maskeleri reçete aranmaksızın teminine ilişkin olduğu hususu önemle duyurulur."

saglik-bakanligi-topu-bilinmezlige-atti-is-yerlerine-maske-temin-etmiyoruz-duyurusu-724396-1.

KİMLER MASKE ALABİLECEK?

İstanbul Eczacı Odası tarafından dün yapılan açıklamada, ‘ücretsiz maske dağıtımında yaşanan yoğunluk nedeniyle’, maske dağıtımında yeni bir düzenleme yapıldığı bildirilmişti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve işyerlerinden temin edeceklerdir."

saglik-bakanligi-topu-bilinmezlige-atti-is-yerlerine-maske-temin-etmiyoruz-duyurusu-724395-1.