İstanbul'daki sağlık emekçilerinin şiddete yönelik gerçekleştirdiği protestoda polis, sağlık çalışanlarına ve gazetecilere müdahale etti. DİSK Basın-İş, İstanbul Valiliği'ne, "Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?" diye sordu. TGS ise suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Sağlık emekçilerinin eyleminde gazetecilere polis müdahalesi: Meslek örgütleri tepki gösterdi

Sağlık çalışanlarının şiddete karşı İstanbul'da gerçekleştirdiği protestoyu takip eden gazetecilere polis müdahalede bulundu. Basın meslek örgütleri, polislere tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Sağlık çalışanları, Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, dün görev yaptığı Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin ülkenin dört bir yanında eylem düzenledi.

Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'nde bir araya gelen sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Polis, sağlık çalışanlarına biber gazı ile müdahale etti.

Polis ayrıca, sağlık çalışanlarının yürüyüşünü takip eden gazetecilere de müdahale etti. Gazeteciler ve basın meslek örgütleri, polis müdahalesine tepki gösterdi.

DİSK Basın-İş açıklamasında, polisin müdahale anından görüntüsüne yer verdi.

Twitter hesabından paylaşılan videoda, İstanbul Valiliği etiketlenerek, "Sağlık emekçilerinin eyleminde gazeteciler yine polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız? Alenen suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.

Müdaleden başka bir videonun yayınlandığı paylaşımda ise, "Bu videoda da Hanifi Zengin'in ARTI TV Kameranı Bilal Meyveci'yi "Ayağına bastığımı çektin mi? Çekmediysen seninle görüşeceğiz" diyerek tehdit ettiği anlaşılıyor. Bu şahıs hakkında işlem başlatılması için daha ne gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

DİSK-Basın İş'in bir diğer paylaşımında başka bir görüntüye de yer verildi ve "Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin'in yeni videoları gelmeye devam ediyor. Videoda çekim yapmaya çalışan bir gazeteciye yönelik tavırları ortada. Siz de görüyor musunuz?" denildi.

ARTI TV muhaberi Meral Danyıldız, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülere, "Hanifi Zengin az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci'ye "ayağına bastığımı çektin mi cekmezsen seninle görüşeceğiz" diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi. Kadın olarak bir kadına vurmasina yediremedigim için" notunu düştü.

Danyıldız, "Arayan soran, döndüğüm dönemediğim herkese çok teşekkür ederim. Hastanedeyim, darp raporu alıp olayla ilgili basın meslek örgütleriyle birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Eksik olmayın" ifadelerini kullandı.

TGS: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Kadın Komisyonu'ndan yapılan açıklamada ise, suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Polis müdahalesinin görüntüleri yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu görüntüler asıl gazetecinin taciz edildiğinin kanıtıdır, @meraldanyildiz ile sendikamız avukatlarından Ülkü Şahin @sahinulku_ görüşmüştür, suç duyurusunda bulunacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz."

Öte yandan İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'ne yönelik polis müdahalesine suç duyurusunda bulunulmuştu.

Çağlayan Adliyesi önünde yapılan açıklamada, "Sosyal medyaya yansıyan taciz görüntüsü kamuoyunda gündem olan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin adeta başrolü oynamaktadır. O gün yapılan birçok gözaltı işleminin yapılması için bu polisin olay yerine gelmesi beklenmiştir. Ve Hanifi Zengin her seferinde tehdit ederek, darp ederek, cinsel tacizde bulunarak gözaltı işlemlerine birfiil katılmıştır. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise Hanifi Zengin, polisin saldırısı sonucu kaçarak dağılan bir grubun içerisinden genç bir kadını alay ederek yakalıyor, elle taciz ediyor ve bu sırada gülüyor" denilmişti.