Sevgili Dünyadaşlar,

Verimli enerjiler etkileşsin, katkılar katkılara yol açsın:

Dr Murat Kemaloğlu dünya çapında bir değerimiz. Antalya Ruhbilim Okulu’nun kurucusu; ayrıca, sağ olsun, yirmi yıldır (afalina / şişe burunlu) tür yunuslarla terapi yapıyor; pek çok ülkeden –bazıları otistik olan- çocuklara ve yetişkinlere yardımcı oluyor. Uluslararası bilimsel makale ve tebliğlerinin yanı sıra psikoz konulu doktora tezi olan Deliliğe Dair Tefekkür adlı yapıtını okumak isterim. AFS Kültürlerarası Bursu bağlamında 1973’te tanışmıştık.

Sağ olsun, Kemer’in Ayışığı Koyu’nda yunus-insan buluşmaları sağlayan Cenk Gökalp ve ekibiyle tanıştırdı; bu örnek yurttaşlarla sohbetlerimde de çok şey öğrendim. ilk kez Dolphinarium’da bir yunusla (adı Ada) kucaklaştım, yüzdüm, çok olumlu etkilendim, bilgilendim. Murat dostumun Romanya’dan gelen otistik bir çocuğu terapi seansına da tanık oldum; yunusla özgüveni gelişen çocuğun iletişimdeki neşeli rahatlığı ilgimi çekti.

Ne mutlu sağlık için emek verenlere, yeni ufuklar ve iş alanları açanlara! Üstelik yanlış bilgi dolmuş bazı kişilerin haksız tepkilere rağmen.

Yunus-insan dostluğunu yaşatanlara şükran ve saygı ile yaklaşalım, lütfen.

Yunuslar adlı şiirim Seyyit Nezir’in yönettiği Üvercinka dergisinin Temmuz sayısında…



Arkadaş Kültür Merkezi-AKM Kitabevi şiir odaklı buluşmamızı mümkün kıldı.

“Dünya zindan idi, zindan dünya oldu.”Kırmızı Kedi yayınıİzdüşümler…Pan yayını Oluşmak, Bencekitap yayınları Labirentin Kâbusu,Nasıl gidiyo’ kölelik? ve Mevlâna’ya Şükran…

Kitaplarımı getirtip edinilmelerini sağlayan meslektaşım Şehmus Ay’ın Karacaoğlan odaklı yapıtı Kırmızı Kedi yayınlarından.

Sedat Bey ve kibar ekibi ile katılan tüm canlara sevgi, saygı.


Ömrünü edebiyata adayan Hüseyin Cahit Kerse’nin Antalya odaklı üç kitaptan oluşan bir seçkisi var: Antalya Antolojisi:
1. Tarih-Mitologya-Efsaneler-Folklor;
2. Anılar-Denemeler-Öyküler;
3. Şiirler – Edebiyat Etkinlikleri
Kendi şiirlerinden bir seçki: Dilsiz Mücellit. S’İmge yayını. İlgi ve zevkle okudum.
Hazırladığı Adalya dergisinin her sayısı dopdolu. Hacı Bektaş’tan hareketle Antalya’da yazdığım şiiri yeni sayıya aldı. Pîr aşkına emek veren yardımcıları da çok yaşasınlar. Şiir Okyanusu adlı seçki tam bir hazine, ayrıca.

Çok şey borçlu olduğum filozoflarımızdan Prof. Dr. Ahmet İnam’ın aşk-can-gönül üçlüsü odaklı yapıtı Hüseyin Cahit’in S’İmge Edebiyat Seçkileri arasında:
Aşk’a Can’dan Gönül’den bir yolculuklar kitabı.
‘Şiddetle’ değil, hararetle öneririm.