Tüm itirazlara rağmen millet bahçesi yapılmak istenen ve inşaat çalışmalarında da kumsal alana büyük oranda zarar verilen Salda Gölü’nde 1 Ağustos'tan itibaren sigara içmek yasak.

Salda Gölü'nde 1 Ağustos'tan itibaren sigara yasak

Tüm itirazlara rağmen Millet Bahçesi yapılmak istenen ve inşaat çalışmalarında da kumsal alana büyük oranda zarar verilen Salda Gölü’nde, 1 Ağustos'tan itibaren sigara içilmesi yasaklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ümit Turan, Salda Gölü'nü, 'dumansız hava sahası' ile de ön plana çıkan bir plaj haline getireceklerini söyledi. Turan, 1 Ağustos'tan itibaren Salda Gölü'nde sigara içilmesinin yasaklandığını açıkladı. Ümit Turan, "Ziyaretçilerin burada sigarasız, rahat bir ortamda, dumansız bir hava sahası içerisinde bu güzelliği izlemelerini istiyoruz. Bu da Türkiye'de bir ilk olacaktır" dedi.

DHA'da yer alan habere göre bakanlık olarak aldıkları tedbirlerle alandaki su kalitesinin arttığının analiz raporları ile ortaya çıktığını kaydeden Turan, "Şu anda içme suyu kalitesinde bir suya sahibiz. Aldığımız tedbirlerle katı atık girdilerinin, çöplerin düzenli bir şekilde depolanması sebebiyle gölde şu anda herhangi bir kirlilik bulunmamaktadır" dedi.

BİLİRKİŞİ İNCELEMİŞTİ

Salda Gölü ‘Millet Bahçesi Projesi’ni 21 milyon 770 bin TL’ye alan Güngör Tarım ve İnşaat Şirketi’ne ait kepçelerle kıyı kazılmış, kumlar 5 kilometre uzağa, taşınmıştı. Tepkinin ardından, şirket hakkında soruşturma başlatılmış, taşınan kumlar da eski yerlerine geri getirilmişti. Burdur Yeşilova’da yaşayan beş yurttaşın, Salda Gölü ÖÇKB Çevre Düzeni Planı, Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planına karşı açtığı davada, Isparta Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı üzerine 6 Temmuz Pazartesi günü bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Salda Gölüme Dokunma Platformu Sözcüsü Şakar, “İncelemeye bakanlık avukatları da katıldı ve bizlere projede değişiklik yapıldığı söylendi” demişti.