İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı patlamada bombayı bıraktığı belirtilen Ahlam Albashir’in, Ahmet Jarkas isimli şahıs ile birlikte ME (Misafir araç) plakalı beyaz bir araç içinde Esenler’den Küçükçekmece’ye gittiği belirlendi. Patlamaya ilişkin operasyon sırasında yakalanan Ahmet Jarkas'ın sorgusunda Albashir'i Küçükçekmece’ye bıraktığını söylediği, daha sonra da Albashir'in yakalandığı öğrenildi.

Saldırıda yeni detay: Bombayı bıraktıktan sonra, yabancılara verilen ME plakalı aracı kullanmışlar

Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının yeni detayları gelmeye devam ediyor. 50 kişinin gözaltına alındığı patlamayla ilgili yürütülen çalışmalar sırasında zincirleme bağlantılar ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre, TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekiplerinin olayla ilgili başlattığı çalışmada aranılan isimlerden biri, Ahlam Albashir ile İstanbul’da yaşayan ve saldırının kilit ismi olduğu belirtilen Bilal Hassan, diğeri ise yurt dışına kaçması için Hassan'la birlikte Edirne’ye giden Ammar Jarkas isimli insan kaçakçısıydı.

İddiaya göre, Ammar Jarkas'ın kardeşi Ahmet Jarkas ise Ahlam Albashir'i Yunanistan'a kaçıracak isimdi. Albashir'i Esenler'den alan ve Küçükçekmece'ye bırakan kişi de Ahmet Jarkas'dı.

AHMET JARKAS'IN YAKALANMASIYLA BULUNDU

Polis ekipleri, Ahmet Jarkas'ı saldırıdan yaklaşık 8 saat sonra gözaltına aldı. Ahmet Jarkas yakalanınca, Albashir da yurt dışına kaçamadan yakalandı. Albashir'in yakalanmasının Ahmet Jarkas'ın tespit edilmesi sayesinde gerçekleştiği ortaya çıktı.

Ekipler saldırı sonrasında Ahlam Albashir'in beyaz bir araçla Esenler'den Küçükçekmece'ye gittiğini belirledi. Aracın belirlendiği görüntülerden otomobilin plakasındaki harf grupları tespit edilebildi. Araç yabancılara verilen ME (Misafir araç) plakalıydı. Rakam grubu ise karanlık sebebiyle okunamıyordu.

MODELİ EŞLEŞEN 5 ARACA BAKILDI

Otomobilin marka ve model yılıyla eşleşen tüm ME plakalı araçlar incelendi. Araçların bulundukları iller tespit edilerek şüpheli araç sayısı 5'e indi. O sürücülerin bilgisine başvuran polis, şüphelinin Ahmet Jarkas olduğunu tespit etti.

ÖNCE KABUL ETMEDİ, SONRA ADRESİ VERDİ

Sorguya alınan Ahmet Jarkas, Ahlam Albashir'i aracına aldığını yalanladı. Ancak yarım saatlik sorgu sırasında Albashir'i Taksim'den aldığını itiraf etti. Polise farklı adresleri gösteren şüpheli 1.5 saat sonra doğru adresi gösterdi. Adrese baskın düzenlediğinde Ahlam Albashir, 9 kişilik bir şok evinde yakalandı. Evdeki diğer kişilerin de Yunanistan'a kaçmak için bekletilen Suriyeliler olduğu öğrenildi.

KİLİT İSMİ EDİRNE'YE BIRAKTI

Polisin peşinde olduğu kilit isim Bilal Hassan'ın ise Ahlam Albashir ile Taksim'e geldiği öğrenildi. Yasir El Korali'nin kullandığı korsan taksiyle Taksim'e giden Hassan iddiaya göre, Albashir'i bıraktıktan sonra aynı korsan taksiyle Taksim'den geri döndü.

Hassan daha sonra Esenler'de Ammar Jarkas'la buluştu. Ammar Jarkas'la birlikte Edirne'ye gitti. Geri dönen şüpheli Ammar Jarkas ise polis ekiplerince yakalandı.