Özel sağlık sistemi nedeniyle insanların koronavirüs tedavisini satın almakta zorlandığı ABD'de, Harvard Üniversitesi’nde tıp profesörü olan Timothy Springer, koronavirüs sayesinde servetini artırdı. Springer’ın hisse sahibi olduğu Moderna’nın hisse değeri, şirketin ‘koronavirüse karşı aşı üretme girişimleriyle’ bu yıl yüzde 152 artış kaydetti.

Salgın patlak verdi, ABD’li tıp profesörü servetine servet kattı!

Tüm dünyada olduğu gibi ABD’yi de vuran koronavirüs salgını, ülkede 850 bin kişide tespit edilirken, 47 bin 700’den fazla insanın da hayatını kaybetmesine neden oldu. Ülkede tamamen piyasalaşan sağlık sistemi, halkın koronavirüse karşı tedavi görmesini oldukça güç hale getiriyor. Ülkede geçtiğimiz haftalarda 4 bine yakın kişinin koronavirüs belirtileri göstermelerine rağmen hastaneye gitmedikleri ve evlerinde hayatlarını kaybettikleri basına yansımıştı.

Ancak ülkede daha ‘şanslı’ olanlar da var. 72 yaşındaki tıp profesörü Timothy Springer, koronavirüs sürecinde servetine servet kattı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, geçmişte ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna’nın 5 milyon dolarlık yatırım yapan Springer, aşı çalışmaları yapan şirketin hisselerinin salgınla birlikte yükselmesiyle ‘dolar milyarderi’ oldu.

ŞİRKETİ DEVLET DE DESTEKLİYOR

Moderna’nın hisseleri bu yıl yüzde 152 artış kaydederek 800 milyon dolar civarına çıktı. Moderna’nın, koronavirüs aşısını insanlar üzerinde de denemeye başlayan dünya genelinde birkaç şirketten biri olduğu ifade ediliyor.

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçen hafta 400 milyon dolarlık destek verme kararı aldığı Massachusetts merkezli şirket, bu yıl sonunda aşı çalışmasında son aşamaya ulaşmayı hedefliyor.

EN ZENGİN AKADEMİSYENLERDEN BİRİ

Harvard Üniversitesi’nde çalışan Springer, 2 yıl önce verdiği bir mülakatta, “İhtiyaç duyduğumdan daha fazla servet edindim, daha fazlasına ihtiyacım olduğunu sanmıyorum” demişti. ABD’nin en zengin akademisyenlerinden biri haline gelen Springer, 1999 yılında da bir girişimini Millennium Pharmaceuticals’a 100 milyon dolara satarak adından gündem olmuştu.