Depremin ikinci gününde Samandağ'da ve daha sonra Defne/Harbiye, Serinyol mahallesi ve Sevgi Parkı'nda açtıkları kadın çadırları ve kadın dayanışma noktaları ile kadınların ihtiyaçlarının sağlanması, psikososyal destek ve hukuki destek ile güçlenmesi ve iyileşmesi için çalışmalar yürüten kadınlar, Samandağ Mor Dayanışma Derneği'ni açtı.

Kaynak: Haber Merkezi
Samandağ Mor Dayanışma Kadın Derneği açıldı

2014'te ilk derneğini Antakya'da açan Mor Dayanışma; 6 Şubat depreminden bu yana kadın dayanışmasını ve mücadeleyi ilçelerde büyütmeye devam ediyor. Depremin ikinci gününde Samandağ'da ve daha sonra Defne/Harbiye, Serinyol mahallesi ve Sevgi Parkı'nda açtıkları kadın çadırları ve kadın dayanışma noktaları ile kadınların ihtiyaçlarının sağlanması, psikososyal destek ve hukuki destek ile güçlenmesi ve iyileşmesi için çalışmalar yürüten kadınlar, Samandağ Mor Dayanışma Derneği'ni açtı. 

15 Temmuz günü yapılan açılışa birçok farklı mahalleden gelen kadınlar, molozlar arasından "karanlığa karşı umut kadınlarda" sözünü pratiğe geçirdi. Depremde yaşamını yitirenlerin anıldığı yürüyüşte söylenen "Ma rıhna, Nıhna Hon (Gitmedik, Buradayız) sözünü hatırlatan kadınlar, dayanışmayı büyütme, deprem bölgesine yönelik talan, rant, yozlaştırma politikalarına karşı örgütlenme çağrısında bulundu. Özellikle 28 Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın kadın haklarına yönelik saldırıları artırmasına, kız çocuklarını toplumdan izole etmeye sebep olacak ayrımcı "kız okulları" söylemlerine, torba yasa ile bir kere daha salıverilen kadın cinayeti, taciz, tecavüz faillerinin cezasız bırakılmasına karşı örgütlü mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti.