UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanan Başakşehir, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA'dan yaklaşık 20 milyon avro gibi bir geliri kasasına koyacak. Başakşehir toplam 420 milyon liralık bir gelir elde edecek.

Şampiyon olan Başakşehir ne kadar gelir elde edecek?

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun şampiyonu Başakşehir oldu. Kayserispor’u 1-0 yenen Başakşehir, bitime 1 hafta kala en yakın rakibi Trabzonspor’a 7 puan fark atarak şampiyonluğu garantiledi. Başakşehir'in şampiyon olmasının ardından ne kadar gelir elde edeceği de merak konusu oldu.

Süper Lig'de mücadele ettiği için 38 milyon lira "ayak bastı" parası alan Medipol Başakşehir, 68 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi oldu. Turuncu-lacivertli takım, şampiyonluk primi olarak 36 milyon lirayı daha kasasına koyacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanan Medipol Başakşehir, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA'dan yaklaşık 20 milyon avro gibi bir geliri de kasasına koyacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam eden ve son 16 turu rövanş maçında Danimarka ekibi Kopenhag'ın karşısına çıkacak Başakşehir, şu ana kadar kasasına 13 milyon avro koymuş durumda. Evinde oynadığı ilk maçı kazanan turuncu-lacivertliler, çeyrek finale kalması halinde 1,5 milyon avro daha gelir elde edecek.

Başakşehir'in bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden kazandığı rakam yaklaşık 115 milyon lirayı bulacak.

Tüm bunlar toplandığında Medipol Başakşehir yaklaşık 420 milyon liralık bir gelirin sahibi olacak.

GÜMÜŞDAĞ: "KURUCU BAŞKANIMIZ ERDOĞAN'A BİR SÖZ VERMİŞTİK"

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu. Göksel yaptığı açıklamada, "Kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir söz vermiştik. 6 yıl sonra sözümüzü yerine getirdik. Artık Türkiye'nin yeni şampiyonu Başakşehir'dir" dedi.

sampiyon-olan-basaksehir-ne-kadar-gelir-elde-edecek-758784-1.

BİLAL ERDOĞAN KUTLAMALARA KATILDI

Başakşehir'in şampiyonluk maçını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte locadan izledi.

Bilal Erdoğan, maçın bitiminin ardından sahaya inerek şampiyonluk kutlaması yaptı. Erdoğan, oyuncuların şampiyonluk pozuna da dahil oldu.

sampiyon-olan-basaksehir-ne-kadar-gelir-elde-edecek-758795-1.