HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin kapatılma davasına ilişkin “Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yaşatılması kabul edilebilir değil, YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız” dedi.

Sancar açıkladı: Kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için yeniden başvuru yapılacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Fox TV’de Çalar Saat programında İlker Karagöz’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sancar, HDP’nin kapatılmasına ilişkin seçmenlere belirsizlik yaşatılmasının kabul edilebilir olmadığını belirterek “YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklanmasının ardından HDP ile görüşmeler yapılacağına ilişkin konuşan Sancar, “Daha önce açıkladığımız gibi parlamento seçimlerine kendi ittifaklarımızla gideceğiz ama masayla ayrı bir görüşmemiz söz konusu değil. Muhatabımız Kılıçdaroğlu” diye konuştu.

Sancar “HDP’ye bakanlık” verileceği tartışmalarına yönelik “Böyle bir beklentimiz yok, bu tartışmanın içine çekilmeyi bile geçersiz manevra olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sancar, Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılması beklenen görüşmeye ilişkin ise şunları söyledi:

“Bize şu an ulaşan bir randevu talebi yok. Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz.”