Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oylarını kullanan siyasiler, sandık dönüşü seçmenlere "sandığa gidin" çağrısında bulundu. Oyunu Ankara'da kullanan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Hepimiz demokrasiyi, bir arada olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz bundan sonra bu ülkeye baharlar gelecek” ifadelerini kullandı. Edirne Cezaevi'nde tutuklu durumda bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu cezaevinde kullandı.

Sandığa giden siyasilerden seçim mesajları: Hepimiz bir arada olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz

HABER MERKEZİ

14 Mayıs seçimleri için oylarını kullanan siyasetçiler, oy kullanma işlemlerinin ardından seçmenlere yönelik mesajlarını paylaştı.

Verilen mesajlarda sandığa gitme çağrısı dikkat çekerken, siyasetçiler sandıktan çıkacak sonuçlara saygı duyulması yönünde ifadeler kullandı.

Oy verme işlemini Ankara'da gerçekleştiren Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy vermeye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte gitti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ise "Eşim Selvi hanımla birlikte oyumuzu kullandık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere kilitlenirken siyasilerin verdikleri mesajlar da şu şekilde: 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim. Sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma en işten sevgi ve saygılarımı duyarım. Hepimiz demokrasiyi, bir arada olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz bundan sonra bu ülkeye baharlar gelecek.” 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Sandıklara atılan her oyun sayılıp, sonucun demokratik bir şekilde karşılandığı bir akşam diliyorum." 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için bugün sabahtan beri takipteyim. İçişleri Bakanımdan da aldığım bilgiye göre sıkıntısız süreç devam ediyor. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız oylarını kullanıyor. Oralarda da bir sıkıntı yok. Akşam sayımlardan sonra Türk demokrasisi için hayırlısını rabbimden niyaz ediyoruz. bütün sandık kurulu üyelerine teşekkür ediyorum." 

Edirne'de tutuklu durumda bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu cezaevinde kullandı. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  "Ben oyumu kullandım, ya siz?" ifadesini kullandı. 

SOL Parti MYK Üyesi ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Alper Taş: "Oyumuzu kullandık. Herkesin gözlemlediği gibi katılım çok yüksek. Güzelliğe işarettir." 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: "Umut ediyoruz ki kullanılan bütün oylarımız bu ülkenin huzuruna, refahına, sevgisine, barışına, adaletine vesile olur. Bugün yapılan seçimlerle birlikte değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu hepimiz bekliyoruz."

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: "Demokratik sorumluluğun en önemli görevi oyunu kullanmaktır. Halkın iradesini sandığa yansıtmaktır. Annelere verebileceğimiz en güzel hediye, onlara çocuklarının geleceğinden kaygı duymayacakları bir ülke bırakmaktır." 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Bu seçimin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Millet İttifakı olarak güzel bir çalışma yürüttük. Sadece ben 45 yerde miting yapmışım. Hepimiz çok fazla çalıştık. 'Milletimiz patrondur' , 'Seçmenimiz veliminettir'i öne koyduk. Çok iftiralar ve abuk subuk şeyler yaşadık. Bunların şu anda bir önemi yok. Seçim sonuçlarına hepimizin saygı göstermesi kısmına geçiyoruz. Aziz milletin vereceği karar başımızın üzerindedir."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün bayram günümüz. Halkımızın egemenliğini ilan ettiği bir gün. Seçimler çok önemli ama iki seçim arasında istişareyle yönetilince demokrasi önemli. Basın özgürlüğü ile anlamlı. Bu seçimlerin bütün dünyada demokrasi özlemi çeken herkes için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: "Milli irade bugün tecelli edecek. Bundan sonraki 5 yıl ülkeyi kimlerin yöneteceğine milletimiz karar verecek. Verilecek karara hepimiz saygılı olmak durumundayız. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Günler öncesinden gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Deprem bölgesinde oy kullanma ile ilgili herhangi bir problem söz konusu değildir. Buralarda oy kullanma işlemi sabah saatlerinden itibaren başlamıştır. Gördüğüm kadarıyla geçen seçimlere nazaran daha yoğun bir oy kullanma söz konusu. İnanıyorum ki, Türkiye en doğru kararı demokratik ve çoğulcu bir şekilde verecektir." 

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan: "Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen herkes oy kullansın. Sükunetle suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim, hayırlı olsun."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Hayırlı uğurlu olsun. Bugün milletimiz, evlatlarımızın, ailemizin, milletimizin ve devletimizin geleceği için karar verecektir. Verecekleri kararın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum. Şanlıurfa'da seçim, büyük bir demokratik olgunluk içinde geçiyor. Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır. Ve demokratik olgunluğun en güzelini göstereceklerdir. Seçimlerimiz Şanlıurfa'mıza, Türkiye'mize, aziz milletimize tekrar hayırlı olsun. Sonuçların da şimdiden hayırlı olsun diyorum." 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise Gülçin Baş ile Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Baş, nüfus cüzdanını görevlilerin kontrol etmesinin ardından 1094 numaralı sandıkta oy verdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Güzel bir havada artık baharın sonu yazın başlangıcı, milletin de bu manada havaya, toprağa, suya cemreler düştüğü gibi her bir oy sandığa cemre olarak düşecektir. Milletin olduğu kadar kadim coğrafyanın, insanlığın da tarihin de önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bugün oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Seçime yüksek katılım olduğu görülmekte. Hayırlı uğurlu olsun." 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Son üç ayı oldukça yoğun bir çalışma içinde geçirdik. Milletimize biz hangi konuları nasıl düzelteceğimizi anlatmaya çalıştık. İktidar partisi de aynı şekilde, ciddi bir çalışma içine girdiler.
Elbett diğer partiler de var çalışan, gayret gösteren. Milletimiz son tercihini bugün berlileyecek. Öyle ümit ediyoruz ki, gece yarısına doğru bütün sandıklar açılmış olacak, sayımlar hemen hemen tamamlanmış olacak. İhtilaflı konular olursa onlar da yarın sabaha kadar çözülecek. Hepinize teşekkür ediyorum. Mühim olan memleketimizin huzur içinde hayatını devam ettirebilmesi, sorunlardan kurtulabilmesi. Sonucun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Gecelek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Her şeyden önce başta şehit annelerimiz ve depremzede annelerimiz olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Bugün hem Anneler Günü hem de seçim bayramı. Çünkü seçim bir milletin kendi kaderini tayin etmek üzere kullandığı bir haktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimine girdik. Kampanya sürecince siyasiler olarak biz çok konuştuk, bugün halkın konuşma vakti. Halk ne konuşursa doğru konuşur diye düşünmemiz ve halkın kararı ne olursa saygı göstermemiz gerekir. Bu Türkiye'de demokratik bilincin olgunlaşmasının bir yansıması olacak. 14 Mayıs bir dönüm noktası olacak.