Saray, Marmaris’teki yangın hakkındaki haber ve paylaşımların önüne geçmeye çalışıyor. Fahrettin Altun, paylaştığı mesajlarda Siber Suçlar’a dikkat çekerken, ‘motivasyonu olumsuz yönde etkileyenlere’ gözdağı verdi.

Saray'dan Marmaris'teki orman yangını hakkında açıklama: 'Motivasyonu olumsuz etkileyenlere' süreç başlatılacak

Marmaris'teki yangın devam ederken Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Saray'ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, resmi kurumlar dışında yapılan açıklamaların esas alınmaması gerektiğini savunarak ‘Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’ne dikkat çekti. Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarla ‘motivasyonu olumsuz yönde etkileyenler’ şeklinde nitelendirdiği kişilere gözdağı verdi.

Fahrettin Altun’un sosya medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Muğla Marmaris'te farklı noktalarda çıkan orman yangınını söndürmek için tüm kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır.

Yangına ilişkin, ilgili bakanlarımız ve diğer resmi kurum ve yetkililer tarafından yapılacak açıklama ve bilgilendirmeler esas alınmalıdır. Sosyal medyadaki dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemelidir. Bilgi kirliliğine neden olan paylaşımlar hakkında da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gerekli teknik incelemeyi başlatmıştır.

Sahadaki kahramanlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyenler hakkında hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yapılacaktır.”

saray-sansur-yasasi-gecmeden-marmaris-teki-yangin-icin-gozdagi-verdi-1031739-1.

SARAY HESABINDAN DA AÇIKLAMA

Altun’un yönetimindeki İletişim Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından da benzer açıklamalar yapıldı. Açıklamda, “Marmaris’te süren ve devletimizin tüm imkânlarıyla, kurum ve kuruluşlarımızın en üst düzeyde koordinasyonuyla müdahale ettiği yangın üzerinden kamu düzenimizi hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arzetmektedir” denildi.