Kaynak: İHA
Sarıyer’de ölü yunus kıyıya vurdu

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda ölü yunus karaya vurdu. Boyutu adeta yavru balinayı andıran yunusun bedeninde bozulma olduğu görülürken yunusun karadaki hali bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olay, dün sabah saatlerinde Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sahile yüzmeye gelen vatandaşlar plajda ölü bir yunusun kıyıya vurduğunu gördü. Olayın ardından vatandaşlar, yetkililere haber verdi. Boyutuyla adeta yavru bir balinayı andıran yunusun ölüm sebebi henüz belirlenemezken, cesedi ekipler tarafından olay yerinden kaldırıldı. 
Yavru balina kadar büyüktü"

 Olayı gören Haldun Tezcan, "Sabah 5 civarında kalktım, hava da çok güzeldi. Yavru balina kadar büyüktü. 4-5 metre boyunda, uzun bir süre denizde kalmış. Rengi de değişmiş, mavi bir rengi yoktu. Bağırsakları da dışarı çıkmış, yara veya kurşun izi de yok. Gözleri dönmüş, uzun süre denizde kaldığı belliydi. Plaj görevlileri geldi, herhalde telsizle onlar anons geçtiler. Ekipler gömmek için burayı kazdılar, ‘Çok yakın, kokar’ dedim. Sonra bir traktörle gelip balığı bağlayarak diğer uca götürdüler. Çok üzüldük, yunus balığı insanlara en yakın ve en akıllı canlı" dedi.