AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kendisine yanlış tedavi uygulayan doktorun daha önce FETÖ'den ceza almasını "Haliyle dehşete düştüm. İster istemez herkesin aklına suikast şüphesi geliyor" ifadeleriyle yorumladı. Ok, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest kalan doktor hakkında savcılığın, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklama talep ettiğini bildirdi.

Savcılık, AKP’li vekile yanlış tedavi uygulayan doktorun 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten tutuklanmasını istemiş

Gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği hastanede uygulanan yanlış tedavi sırasında kalbi ve solunumu duran AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kendisine yanlış ilaç veren doktorun "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundna yargılandığını söyledi.

"Bana bu ilacı veren tıp profesörünün FETÖ'den daha önce 6 yıl 10 ay ceza aldığını öğrendim, haliyle dehşete düştüm" ifadelerini kullanan Ok şöyle devam etti: "Haliyle bunlar da kafalarda soru işaretlerini pekiştiren şeyler. İster istemez herkesin aklına suikast şüphesi geliyor"

Ok, gribal enfeksiyon şikayetiyle Ankara'da gittiği özel bir hastanenin acil servisinde yaşadıklarını anlattı.

Vücut kırgınlığını gideren serum, takviye ve vitamin almak için 30 Eylül'de eşi Nesrin Ok ile başkentteki özel bir hastaneye gittiğini söyleyen İsmail Ok, "Gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiğim özel bir hastanede doktor bana gribal rahatsızlıkla ilgisi bulunmayan, kalp ve solunum kaslarını durduran, yavaşlatan bir ilaç vermiş" dedi. Ok, bunun ameliyat öncesi yoğun bakıma girecek hastalara uygulanan bir ilaç olduğunu dile getirdi.

"BU SÜREÇ TESADÜFLERLE İZAH EDİLEBİLİR Mİ?

Ok, Ankara Şehir Hastanesinden taburcu olduktan sonra 7 Ekim'de kendisine yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla şikayetçi olduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Kendisine bu ilacın verildiğini hem hastane yönetimi hem de doktorun doğrulamasından sonra soruşturmanın derinleştirildiği bilgisini paylaşan Ok, şöyle konuştu:

"Bana bu ilacı veren tıp profesörünün FETÖ'den daha önce 6 yıl 10 ay ceza aldığını öğrendim, haliyle dehşete düştüm. Bu kadar olay peşi sıra tesadüfen olur mu? Başka yorumlar yapar başka şeyler de söylerdim ama şu anda olay yargıda olduğu için soruşturma safhası da halen devam ediyor dolayısıyla çok ayrıntıya girmiyorum ama şunu da özellikle vurgulamak istiyorum: Kalp ve solunum kaslarını durduran ilaç verildikten sonra kalbim duruyor. Bir insanın kalbine tabancayla ateş etmek neyse bu ondan farklı mı? Önce Allah sonra eşim daha sonra oğlumun doktor olması ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın, devletimizin olaya el koyması sonucunda bugün tekrar hayattayım. Bu süreç bu kadar tesadüflerle izah edilebilir mi? Bunların hepsinin tesadüf olup olmayacağının kararını yüce yargı verecek."

"SORUŞTURMA SÜRÜYOR"

Soruşturmanın sürdüğünü bildiren Ok, savcılığın, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanmasını talep ettiği doktorun, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest kaldığını kaydetti.

Ok, "Hayatım boyunca özellikle milletvekilliğim sürecinde Türkiye'ye, millete baş kaldıran; adı ne olursa olsun, PKK/PYD/KCK, IŞİD ve FETÖ'ye karşı sözünü esirgemeyen, en sert söylemleri dile getiren, bu yönde mücadele eden, siyasi duruşunu da bu yönde şekillendiren biri olarak bu olay haliyle kafamda soru işaretleri oluşturuyor. FETÖ, PKK ve türevi hain terör örgütleri, Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletine düşman, baş kaldıran terör örgütleri. Bunu en yüksek dille ifade ediyor ve bu yönde de mücadele ediyorum. Haliyle bunlar da kafalarda soru işaretlerini pekiştiren şeyler. İster istemez herkesin aklına suikast şüphesi geliyor" ifadelerini kullandı.

"KASITLI BİR EYLEM DEĞİL"

Ok’un şikayeti üzerine özel hastanede tedaviyi uygulayan Prof. Dr. A.A., ifadesinde, Ok'a üst solunum yolları enfeksiyonu tanısı koyduktan sonra tedavi için serum ve bazı ilaçlar verdiğini söylemişti. A.A., Hastaya ayrıca kas gevşetici ‘Muscoril’ adlı ilaç yerine yanlışlıkla ‘Muscobloc’ ilacı sistemden seçtiğini, bunun da kas yoluyla müştekiye enjekte edildiğini söylemişti.

A.A., "Hastanın durumuyla ilgili hastanın yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştım. Hastanın oğlunu aradığım zaman, hastaya yanlış ilaç uyguladığımıza dair bilgi vermemiştim. Ancak sonraki bir tarihte hastanın doktor olan oğluna yanlışlıkla ‘Muscobloc’ verildiğini söyleyerek özür diledim. Özensizliğim olmuş olabilir; ancak kesinlikle müştekiye yönelik kasıtlı eylemim olmamıştır" demişti.

(AA)