Şavşat Belediyesi’nin Yerel Kalkınma kapsamında kurduğu Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üretimine devam ediyor.

Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üretimlerine devam ediyor

HABER MERKEZİ

Artvin’de Şavşat Belediyesi’nin yerel kalkınma kapsamında kurduğu ve Belediye Başkanı Nihat Acar’ın başkanlığını yürüttüğü Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üretimine devam ediyor.

Şavşat’ta yetişen doğal ürünleri ‘Papasela’ markası ile satışa sunmaya hazırlanan Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kantaron yağı, kekik yağı, dut pekmezi, korava, elma kurusu ve ıhlamur çayı üretimi için çalışmalarına hız verdi.

Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Nihat Acar, şöyle konuştu:

“İlçemizin geleceği tarım ve turizmden geçiyor. Gıda krizinin kapıda olduğu bir dünyada yerelden başlayarak genele doğru hızla üreten topluma dönüşmemiz gerekiyor. Ne yazık ki ilçemizde kullanılmayan çok fazla tarım arazisi var.

Şavşat Belediyesi olarak tarımsal hareketliliği sağlamak amacıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk ve Şavşat Belediyesi Yöresel Ürünler İşleme, Paketleme ve Depolama tesisi makine ve ekipmanı ile üretime hazır hale getirdik. Papasela markamızın marka tescilini yaptırdık, üretim izinlerini aldık, gerekli analizleri yaptırdık, Belediyemiz ve kooperatifimizin personeliyle seferber olduk üretim yapmaya başladık. Resmi prosedürleri tamamladığımızda tesisimizde ürettiğimiz doğal ürünlerimizi papasela markası ile satışa sunacağız.”