MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar’ın paylaştığı “14 Mayıs'taki seçimlerde oy kullanacak mısınız” sorulu ankete yanıt veren katılımcıların yüzde 84,1’i ‘kesinlikle oy kullanacağım’ dedi. ‘Kesinlikle oy kullanmayacağım’ diyenlerin oranı ise yüzde 0,7 oldu.

"Seçimlerde oy kullanacak mısınız" anketi: 'Kesinlikle oy kullanacağım' diyenler çoğunlukta

MetroPOLL Araştırma Şirketi kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde “Oy kullanacak mısınız?” anketinin sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Sencar’ın paylaşımına göre, katılımcıların yüzde 84,1’i bu seçimde 'kesinlikle' oy kullanacağını belirtirken yüzde 0,7’si ‘kesinlikle' oy kullanmayacağını ifade etti.

Sonuçlara göre, ‘büyük ihtimalle oy kullanacağım’ diyenler yüzde 11, ‘belki oy kullanacağım’ diyenlerin oranı yüzde 2,4 oldu. ‘Büyük ihtimalle oy kullanmayacağım’ yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 1.5 olarak belirlendi.

Sencar’ın paylaştığı anketin verilerine göre, ‘kesinlikle’ oy kullanacağını söyleyenler AKP seçmeninde yüzde 88,9, CHP'ye oy verenlerin yüzde 90’ı ‘kesinlikle’ oy kullanacağını söyledi.

HDP’de yüzde 81,5, MHP’de ise yüzde 82,5 oldu. Bunda en düşük oransa yüzde 75,2’yle İYİ Partililerde.

Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı araştırması, Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 1-3 Nisan 2023 tarihleri arasında toplam 2610 kişi ile yapılmıştır.