Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından Peker’den ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi bulunduğunu açıklayan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddiasına dair Meclis Başkanlığı’nın elinde bilgi olmadığı ortaya çıktı.

Kaynak: Haber Merkezi
Şentop, Soylu ile görüşmüştü: ‘Mafyadan maaşlı siyasetçi’ye dair bilgi yokmuş!
Fotoğraf: DepoPhotos

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den aylık 10 bin dolar alan siyasetçi” iddiasına dair sorulan soruya, ellerinde bilgi olmadığını söyleyerek yanıt verdi. Oysa önceki Meclis Başkanı Mustafa Şentop, iddiaların ardından Soylu ile görüşme gerçekleştirmişti.

Numan Kurtulmuş, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bu sabah TBMM'de bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte Kurtulmuş’a, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği, Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğu da soruldu.

Kurtulmuş, soruya verdiği yanıtta Meclis Başkanlığı’nın elinde bu konuda bir bilgi bulunmadığını söyledi:

"Ben de sizin gibi bu milletvekilinin kim olduğunu bilmiyorum. Ortada söylenmiş bir söz var. Bu söz eğer söylenmişse bunun gündeme getirilmesi, gerekçelerinin ifade edilmesi gerekir. Meclis Başkanlığının elinde bu milletvekilinin kim olduğu ve bu iddiayla ilgili delillerin ne olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi mevcut değildir."

Kurtulmuş’un bu yanıtı, konunun gündeme geldiği dönem Meclis Başkanı olan Mustafa şentop ile Süleyman Soylu’nun yaptığı görüşmenin, yazılı biçimde kayıt altına alınmadığına işaret etti.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in videolar yayınlamaya başladığı 2021’de, kendisini hedef alan açıklamalarının ardından katıldığı canlı yayında, “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” demişti. Soylu, programdaki gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen ilgili siyasetçinin ismini vermemişti.

Muhalefetin, bu siyasetçiye dair ısrarlı soruları ardından dönemin TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Soylu’ya konu hakkında bir yazı yazmıştı. Yazı üzerine Şentop ile Soylu bir araya gelmiş, görüşmenin detayı ise kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şentop’a “Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi açıklama” çağrısı yapmış, Şentop ise Kılıçdaroğlu'nun kendisine "iftira" attığını söyleyerek karşılık vermişti. Kendisinin de söz konusu ismin açıklanmasını istediğini belirten Şentop "Bunu açıklayacak kişi ben değilim, muhatabıdır" demişti.

Son olarak Soylu, "10 bin dolar alan siyasetçi" konusuna ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi vermişti. Ancak bu bilginin akıbetine dair bir gelişme yaşanıp yaşanmadığı, aradan geçen 2 yıla rağmen hala kamuoyuna yansımış değil.

2021’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığının bütçesinin ele alındığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da milletvekillerinden gelen ısrarlı sorularak karşılık, "10 bin dolar meselesi de devletin kayıtlarında vardır ve göreceksiniz bu ülkede yargı… Ve bundan sonraki süreçte açığa çıkaracaktır” demişti.