TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün akşam sosyal medya üzerinden kendisine yönelik atılan bir tweete ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şentop, troll saldırısında AKP içine işaret etti: Kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün akşam bir Ak troll’ün kendisini hedef alması hakkında yaptığı açıklamada AKP içine işaret etti, “Bu konuyu kapatmam” dedi.

Şentop, TBMM’deki bir etkinliğin açılışında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karşılaştığı troll saldırısı hakkındaki soruya yanıt veren Şentop, küçük yaşlardan itibaren siyasetin içinden geldiğini dile getirdi, siyaseti, dünya görüşüne ilişkin çalışmaların bir devamı mahiyetinde gördüğünü söyledi. Şentop, bu bakımdan siyasetin, birtakım ilkeler, prensipler ve ahlak çerçevesinde yapılması gerektiğini düşündüğünü savundu.

Şentop, başından beri siyasetin doğallığı içerisinde enstrümanların, araçların da o siyasi anlayışa ve ahlaka uygun şekilde kullanılması yönünde hassasiyet gösterdiklerini, herkesten de bu hassasiyeti beklediklerini söyledi ve şöyle konuştu:

"Uzun zamandan beridir de kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Siyasetin içinde olmayıp, dışarıdan siyasete yön vermeye çalışan, ahkam kesmeye çalışanları gördük ve bunu doğru bulmuyoruz. Bununla bugüne kadar mücadele ettik. Hem ben hem içinden geldiğim siyasi gelenek, siyasi partimiz bununla mücadele etti.”

‘MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMDAN ARAYANLAR OLDU’

Sözlerinin devamında, “Ankara küçük yer ve kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor” diyen Şentop, “Akşam bu tür bir sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu ve 'Cevap verme, sahibiyle görüş' dediler. Ben onu uygun bulmam” ifadelerini kullandı.

‘BU KONUYU KAPATMAM’

“Hz. Ali’nin düstur kabul ettiğim 'En büyük hile hilesizliktir' sözü vardır. Dolayısıyla siyasette numara, hile gibi şeyler bana çok uzaktır” diye konuşan Şentop, şöyle devam etti:

“Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa usulüyle, bizim siyasi geleneğimizin ahlakına uygun yapmalı. Burada aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak, bazı yerlere cevap yetiştirerek kendilerince bir güç elde ettiğini düşünenler daha sonra bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar. Kimsenin buna müsaade etmemesi lazım."

NE OLMUŞTU?

Mustafa Şentop, gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun "Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından sosyal medyadan kendisine yöneltilen tweetlere tepki gösterdi.

Daha önce Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile makamında bir araya gelen Haskoloğlu, kendisinin pelikancılar olarak bilien AKP içinde yer alan grup tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı.

AKP yakınlığıyla bilinen Cumhur Frankfurt isimli kullanıcı, Haskoloğlu'nun tutuklanmasının ardından Meclis Başkanı Şentop'a "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış. @MustafaSentop" tweetini yazdı.

Tweete yanıt veren Şentop, "Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma" dedi. Ancak kısa süre sonra yeni bir yanıt yazan Şentop, "Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen" ifadesini kullandı.

Cumhur Frankfurt ardından tweetini sildi.