Urfa'nın Suruç ilçesinde 5 sene önce AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ile iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın başlattığı Adalet Nöbeti 800. gününde. Şenyaşar ailesi, Urfa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Şenyaşar ailesi, adalet nöbetinin 800. gününde Urfa Adliyesi önünde açıklama yaptı
Fotoğraf: MA

Adalet Nöbeti eylemlerini 800 gündür sürdüren Şenyaşar ailesi, Urfa Adliyesi önünde açıklama yaptı. Aile, adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı pankartın taşındığı açıklamaya Riha Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri katıldı.  

Saldırılardan yaralı kurtulan ve 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'den (YSP) milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, şunları söyledi:

“Büyüklerimiz ‘Bir eşyanızı nerede kaybedersiniz orada arayın’ diyor. Bu mücadele olmasaydı, olay faili meçhul olarak kapatılacaktı. Bizim mücadelemizle bir dava açıldı. 4 buçuk yıldır bir adım atmayan savcı, kardeşimi cezaevine gönderdi. 5 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. 2 Haziran’da ben bir hak savunucusu olarak Meclis'e gideceğim. Adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğim.”

Açıklama, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla sona erdi.