Urfa'nın Suruç ilçesinde, Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürülmesine ilişkin görülen davada ikinci duruşma bugün yapıldı. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Şenyaşar ailesine saldırı davası 6 Ekim'e ertelendi

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından Şenyaşar ailesinden üç kişinin katledilmesine ilişkin görülen davanın ikinci duruşması bugün Malatya'da yapıldı.

Artı Gerçek'in haberine göre mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

Duruşma salonunda, milletvekilleri, birçok Baro başkanı, Baroların İnsan Hakları Merkezleri ile STK temsilcileri de hazır bulundu.

EMİNE ŞENYAŞAR MAHKEME SALONUNDAN ÇIKARILMAK İSTENDİ

Emine Şenyaşar, ailesine sanık Celal Yıldız'ın hakaret edilmesi üzerine ailesinin katledilmesinde sorumlularının yargılanmaması, kendi ailesine hakaret edilmesi, çocuklarının yargılanmasına ilişkin yakarışta bulunması üzerine mahkeme tarafında dışarı çıkarılmak istendi.

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları Bir Milyoncular Çarşısında Şenyaşar ailesine ait İstanbul Pazarı dükkanındaki aile fertlerine silahlı saldırısında Celal, Adil, Ferit, Fadıl ve Mehmet Şenyaşar kardeşler yaralanmıştı. Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şenyaşar ailesi bireylerine yönelik saldırı burada da devam etmişti. Hastaneye çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar hastanede öldürülmüş, diğer kardeşler ise ağır yaralanmıştı.

Katliamda kardeşleri öldürülen Ferit Şenyaşar, iki ay önce yapılan seçimlerde Yeşil Sol Parti'den Urfa Milletvekili seçildi.