Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakıldığını söyleyen Sena Arslan, 18 defa şikâyetçi olduğunu hatırlatarak ‘’Koruma kararına rağmen tehditleri sürüyor’’ dedi.

Serbest kalan erkeğin tehditleri sürüyor

Yaren Çolak

Boşanma aşamasında olduğu Özgür Arslan’ın yaklaşık 5 buçuk yıldır şiddetine maruz bırakılan Sena Arslan’ın mücadelesi sürüyor. Kadının sosyal medyada geçen hafta şiddete maruz bırakıldığını duyurmasının ardından gözaltına alınan Özgür Arslan’ın, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak tehditlerini hâlâ sürdürüyor. “O dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor ve beni tehdit etmeye devam ediyor’’ diyen genç kadın, yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Evde adeta hapis durumda olduğunu söyleyen genç kadın, Özgür Arslan hakkında 18 defa şikâyetçi olduğunu ancak sosyal medyada gündem olduktan sonra gözaltına alındığını belirtti.

ADALET YOK

Ocak 2019’dan beri devam eden bir boşanma davası ve şiddet gördüğü için açılmış 3 ceza davası olduğunu aktaran Arslan, ‘’Gözaltına alınması bir gün sürdü. Bu ülkede hukuk, adalet yok” dedi.

Kendini güvende hissetmediğini vurgulayan Sena Arslan, “Yaklaşık 4 ay kadın sığınma evinde kaldım. Oğlum da ben de zor günler geçirdik. Maalesef dışarıda olduğu sürece de devam edecek. Uzaklaştırma kararım, koruma kararım var. Ancak kapının önündeki polisler hiçbir şey demeden gitmiş” diye konuştu.

KADINLARDAN DESTEK

Boşanma davasına yalnız gitmeyeceğini bu süreçte kadınlardan aldığı desteğin onu güçlendirdiğini aktaran Sena Arslan, şunları söyledi: “Duruşmaya yalnız gitmeyeceğim. Bu zor günlerde bana kadınlar destek oldu.