Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı ile ilgili yarın cuma hutbesi okutulacağını söyledi.

Sessizliği ile tepki çeken Diyanet, yarın çocuk istismarı ile ilgili hutbe okutacak
Fotoğraf: AA

BirGün’ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirerek 6 yaşındaki kızını istismara maruz bırakmasıyla ilgili sessizliği ile eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili yarın tüm camilerde hutbe okutulacağını söyledi.

AA'nın haberine göre Ali Erbaş, “Yarın 90 bin camimizde hutbe konumuz çocuk. Özellikle birkaç gün öncesinden itibaren duyduğumuz, o hepimizi derinden yaralayan konuyla ilgili yarın 90 bin camimizde çok önemli bir hutbe okutuyoruz” dedi.

Ankara’da düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı"na katılan Erbaş, “2022 yılı içerisinde aile içi şiddet, çalışma hayatı ve kadın, kadına yönelik şiddetle mücadele, İslam'a göre kadın hakları, çocuk hakları, çocuğun eğitim hakkı, küçük yaşta evlilik, kız çocuklarının eğitimi konularında seminer, konferans, panel ve benzeri türlerde 2 bin 765 faaliyet gerçekleştirilmiş. İnşallah yarın 90 bin camimizde hutbe konumuz çocuk. Rabbimizin kıymetli emaneti. Özellikle birkaç gün öncesinden itibaren duyduğumuz, o hepimizi derinden yaralayan konuyla ilgili yarın 90 bin camimizde çok önemli bir hutbe okutuyoruz" diye konuştu.

Diyanet, istismar skandalı ile ilgili uzun süre sessiz kalmış, tepkilerin ardından 8 Aralık’ta şu açıklamayı yapmıştı:

“Konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir. İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz"