UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon, Roma'yı penaltılarda mağlup eden Sevilla oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde 7. kez şampiyon oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla bir kez daha şampiyon oldu. İspanyol ekibi, Budapeşte'de oynanan finalde normal süresi ve uzatma bölünü 1-1 sona eren maçta Roma'y penaltılarda 4-1 mağlup ederek kupayı 7. kez kaldırdı.

Puskas Arena'da oynanan maçta ilk gol Paulo Dybala'dan geldi. 34. dakikada fileleri havalandıran Dybala, 2011'de Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan Lionel Messi'den sonra bir Avrupa kupası finalinde gol atan ilk Arjantinli futbolcu oldu.

Sevilla, beraberlik golünü 55. dakikada Jesus Navas'ın ortasında Mancini'nin kendi kalesine attığı golle buldu.

Penaltılarda rakibine 4-1'lik üstünlük kuran Sevilla, kupayı 7. kez müzesine götürdü. Sevilla'nın şampiyonluğunu ilan eden penaltı, takımın Arjantinli oyuncusu Gonzalo Montiel'den geldi. Montiel, Dünya Kupası'nda da takımına kupayı getiren penaltıyı gole çevirmişti.

Son 16 turunda Fenerbahçe'yi eleyen Sevilla, çeyrek finalde İngiliz devi Manchester United'ı, yarı finalde ise İtalyan devi Juventus'u elemişti.

Kupanın en başarılı takımı olan, Avrupa Ligi'ni son 10 senede 5., toplamda ise 7. kez kazandı.

Oldukça kötü bir sezon geçiren ve ligde son hafta öncesi 11. sırada bulunan Sevilla, bu şampiyonlukla önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Roma ise bir sonraki sezon yine UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.