Hakkında yakalama kararı bulunan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın ve 10 kişi ile "malen sorumlu" şirketlerin "mal varlığı değerini aklama" suçundan yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme ara kararını açıkladı. Kararda, Jacob Ortell Kıngston ve Levon Termendzhyan'ın hakkındaki yakalama, SBK Holding'in sahibi Korkmaz için ise tutuklamaya yönelik yakalama kararlarının infazının beklenilmesine hükmedildi.

Kaynak: AA
Sezgin Baran Korkmaz'ın "mal varlığı aklama" davası: Mahkeme ara kararını açıkladı

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve 3'ü yabancı uyruklu 10 kişi ile bunlarla bağlantılı "malen sorumlu" şirketler hakkında, ABD'den haksız kazançla elde edilen "mal varlığı değerini aklama" suçundan açılan davaya devam edildi.

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Doğa Doğan'ın avukatı Ali Arslan, müvekkilinin dava dosyasına konu suçla alakası olmadığını belirterek müvekkilinin mağdur olduğunu savundu.

Arslan, hesaplarına uygulanan tedbirlerin ticari hayatını etkilemesi sebebiyle müvekkiline uygulanan tüm tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

KIRMIZI BÜLTEN KARARININ KALDIRILMASI İSTENDİ

Sezgin Baran Korkmaz ve SBK Holding'in avukatı Murat Volkan Dülger ise Korkmaz’ın hali hazırda Amerika'da tutuklu olduğunu ifade ederek hakkında yakalamaya yönelik çıkarılan kırmızı bülten kararının kaldırılmasını istedi.

SBK hakkında uygulanan mali tedbirlerin ailesinin yaşamasını zorlaştırdığını öne süren Dülger, tüm bu tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

SBK Holding Anonim Şirketi avukatı Ahmet Soydan ABD'ye yazılan istinabe sonucunun beklenmesini istedi.

Haklarında yurtdışı çıkış yasağı bulunan sanıkların avukatları da bu kararın kaldırılmasını talep etti.

"SBK HAKKINDA BİR SORUŞTURMA YOK"

Dosyada "malen sorumlu" sıfatı bulunan Heksagon Mühendislik ve Tasarım Anonim Şirketi-TAYSAD OSB Şubesi avukatı Murat Hızal, şirketin ortakları İnan Kıraç ve Jan Nahum'un aralarındaki bazı sebeplerden dolayı Kıraç'ın hisselerinin tamamını SBK Holding Anonim Şirketi'ne devrettiğini anlattı.

Şirketin devredilmesinin ardından faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Hızal, "Devam ederken SBK Holding hisse, sermaye arttırımı yapmıştır, yüzde 87'ye kadar çıkarmıştır. Neredeyse tek pay sahibi olabilecek konuma gelmiştir. Bu işlemlerin hepsi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurulu (SDDK) onaylı. Bu dönemde SBK hakkında bir soruşturma yok" diye konuştu.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Ara kararını açıklayan mahkeme Jacob Ortell Kıngston ve Levon Termendzhyan’ın hakkındaki yakalama, Sezgin Baran Korkmaz için tutuklamaya yönelik yakalama kararlarının infazının beklenilmesine hükmetti.

ABD'de bulunan bu sanıkların savunmalarının tespit edilebilmesi için bu ülkeye yazılan adli yardım talebinin sonucunun beklenilmesine karar veren mahkeme heyeti, diğer sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddedip duruşmayı 18 Ocak 2024'e erteledi.