Sezonun en iyi oyunu ama...

Maç öncesinde Vitor Pereira'nın forvetteki tercihi merak ediliyordu. Manchester United'ta yedek kalmayı kabullenemeyen Van Persie yedek kulübesinde olmaktan duyduğu memnuniyetsizliği açıkça belirtmişti. Ancak Portekizli teknik adamın tercihi gene Fernandao oldu. Temposuz başlayan maçın vitesi yükselten Lazar Markovic'in ve takımın gol ve asist istatistiklerinde zirvede olan Nani'nin yedek kalması mümkün gözükmediğine göre Fernandao – Van Persie ikilisinden biri yedek kulübesinde olmak zorundaydı. Pereira'nın bu pozisyondaki tercihi sezon boyunca başını ağrıtacak gibi gözüküyor.

Fenerbahçe maçın ilk 20 dakikasına iyi oynayan taraftı ancak iki serbest vuruş organizasyonunda Kjaer'in bir gol bir asistlik performansıyla 2-0 geriye düştü. Fernandao ile bir kaç kez gole yaklaşılsa da konuk takımı oyuna ortak eden Kjaer'e özenerek kendi kalecisini avlayan Tosic oldu. Sakatlanan Markovic'in yerine oyuna giren Volkan Şen'in ortasında topla buluşan Fernandao Tolga'ya takılmasa sarı-lacivertliler soyunma odasına skor dezavantajını olmadan girebilirdi.

Maçın ikinci yarısında da oyunun hakimi Fenerbahçe'ydi. Pereira, Molde maçından gerekli dersleri almış olacak ki beraberlik sayısına kadar rakibine pozisyon vermedi. Portekizli'nin oyuncu değişikliği tercihleri de tam isabetti. Oyuna sonradan giren Volkan ve Van Persie ikilisi beraberliğin mimarıydı. Beraberliğin ardından organize gelişen Beşiktaş atağında 3. gole engel olamayan Fenerbahçe, yeniden yenik duruma düştükten sonra maçın sonunda Volkan'ın rakip ceza alanına kadar çıkması da dahil herşeyi denediyse de haftayı puansız geçmeye engel olamadılar. Bu sonucun ardından ligin zirvesinde kartlar yeniden dağıtıldı ve şampiyonluk hayali kuran takım sayısı da arttı. Fenerbahçe aslında sezonun en iyi oyununu oynarken yenilmezlik unvanını İkitelli'de bıraktı.