Siirt Belediyesi'nin temizlik işçileri, çöp konteynerini kamyona boşalttığı esnada fark ettiği 9 yavru köpeği kurtardı.

Siirt’te çöp konteynerine atılan 9 yavru köpek son anda fark edildi
Fotoğraf: AA

Siirt Belediyesi’nde görevli temizlik işçileri çöp konteynerini kamyona boşalttığı esnada içerisine atılmış 9 köpek yavrusu olduğunu fark etti. Belediye görevlileri yavru köpekleri Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti.

Temizlik işçileri, Alan Mahallesi Veysi Turgut Caddesi'nde bulunan bir konteynerdeki çöpü kamyona boşaltacakları sırada köpek sesi geldiğini fark etti.

Konteynerin içine bakan işçiler, karton kutuda 9 köpek yavrusu olduğunu gördü. İşçiler köpekleri konteynerden çıkardığı sırada anneleri de konteynerin yanına geldi. Anne ve yavruları, bakım ve tedavileri yapılmak üzere belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Konteynerdeki çöpü kamyona dökmeye çalıştıkları sırada ses duyduklarını anlatan Mehmet Acar, "Baktığımda konteynerin içinde 9 yavru köpek buldum. Hemen belediyeye haber verdim. Yavru köpekleri gördüğümde içim yandı" dedi.

Yusuf Cengiz de 14 yıldır bu görevi yürüttüğünü belirterek, "Köpekleri kurtardık. Bir süre sonra anneleri geldi. Birkaç günlük yavrular ve annelerine muhtaçlar" şeklinde konuştu.

(AA)