Eski CHP milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında öne sürdüğü rüşvet iddialarıyla ilgili açıklama yaptı

Sinan Aygün'den rüşvet iddiaları ile ilgili açıklama

TOGO ikiz kulelerin inşaatının hukuki süreciyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında rüşvet iddiasında bulunan eski CHP milletvekili Sinan Aygün, iddialarıyla ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı.

Yavaş'ın kendisini FETÖ'cü olmakla suçladığını öne süren Aygün, Bakın arkada resimler var bu benim cezaevine giriş ve çıkış resmimdir. Altındaki alçak FETÖ mensuplarının benim hakkımdaki iddianamesi. Altındaki de bir ay evvel aldığım beraat kararım. Bana çektiren bir örgüt, camı çerçeveyi kıran bir örgüt, ve ben FETÖ'cüymüşümüz" dedi.

'MANSUR YAVAŞ'A ÇAĞRIM VAR'

'Şimdi Mansur Yavaş’a bir çağrım var' diyen Aygün şöyle konuştu:

"Lütfen hemen geri kalan 79 dosyayı bir aç bakalım neler var. Bu 30 katrilyonu, benim hesabımı yaptığım gibi 950 milyon ranttan yaptıysan vay bu belediyenin haline. Yazık olur Ankara’ya diye düşünüyorum. İnsanlar 79 tane hangi projeler mühürlenecek onun peşine düşmüş vaziyette. Üstüne basarak söylüyorum. Benim kayıtlarım mevcuttur, ben MASAK incelemesinden geçmiş bir insanım. Son 20 yılım incelendi.

Ekim ayında 12-13 tane daire sattım, kasım ayında 12-13 tane daire sattım. Faizler indi, vadeler 10 yıl uzadı. Tam inşaat sezonu. Tam piyasalar düzelmişken böyle bir iddianın ortaya atılması, Mimarlar Odası'nın önüne gelene dava açması, kamu kuruluşlarına dava açması, özel sektöre dava açması… Buradan üstüne basarak söylüyorum. Şu anda müşterilerin büyük bir çoğunluğu, inşaat almaya gittiği zaman sorduğu soru şu: “Burada mahkemelik durum var mı, dava var mı?” Sorulan soru bu. Ankara’da Mimarlar Odası'nın açmış olduğu 500’e yakın dava var. Mimarlar Odası'nın niye bazı projelerle uğraşmadığı çok ayrı bir dosya."

'SAYIN YAVAŞ BU 79 PROJEYİ AÇIKLAMAK DURUMUNDA'

Yavaş'ın söz konusu 79 projeyi açıklamak durumunda olduğunu ifade eden Aygün, "79 inşaatı acaba mühürleyecek mi? Acaba yine bir okul pazarlığı var mı, onu da bilmiyorum. Ama benim başıma geldi. Ben hakkımı her zaman aramışımdır. Yapmam gerekeni yaptım ve başvurdum. Televizyonda izledim diyor ki, 'inşaatın yapıldığı arsa 20 bin metrekare' diyor. Cahil adam sen televizyona çıkıyorsun." diye konuştu.

'BU ADAM BELEDİYE İÇİN MAHSURLU BİR ADAM'

Yavaş'ın Ankara için 'mahsurlu' biri olduğunu öne süren Aygün şöyle devam etti:

"Yine tabi en önemli konu bu. 25 bin metrekare inşaat yapmam gerekirken 120 bin metrekare inşaat yapmışım. Fazlada 95 bin metrekare inşaat yapmışım, bunun değeri de 950 milyonmuş.

Bu adam Ankara’yı yönetecek, gerçekten belediye için mahsurlu bir adam. Peki benim rantım 950 milyon lira, iddiası o. Ben rantı da ona veriyorum, arsayı da, iki tane kuleyi de ona veriyorum. Burasını 550 milyona gelsin benden alsın. Oturduk teker teker çıkardık. Bu inşaat 120 bin metre doğru. Eksi 7 kat yerin dibine girdik biz. Yerin yedi kat altındaki otopark olan yeri rant olarak söylüyor. Burada 40 bin metrekare dediği yer otopark."

Aygün'ün açıklamalarından diğer satır başları şu şekilde:

"Bunlar dediler ki burayı satın al. Sana satalım. Alamam dedim. Dursun bu arsa. Sonra ortaklarım beni mahkemeyte verdiler.

"İleride başıma bir takım iddialar atılacak diye ben başıma geleceği tahmin edebildiğim için parayı devlete teslime ettim. Para vakıflar bankasında. Biz bu görevimizi yerine getirdik saha sonra tapuların tamamını aldı. Yavaş'ın iddia edildiği gibi; benim yurt dışında şimdiye kadar 40. yılım, hayatımın hiçbir evresinde yurt dışına bir lira para yollamadım, gayrimenkul almadım. Yurt dışında acaba kimin evi var? Bir de onu araştırın bakalım. Londra'da kimin ne şirketleri var? FETÖ'cülükle suçlanacak son insan benim. Ergenekon hakimleri denen alçaklar yargılanıyorlar biz de olaya müdahil olarak gidiyorum. Peşini bırakmayacağım. 1 Temmuz 2019 tarihinde bana şüpheli Sinan Aygün gel ifadeni ver diye bir yazı geldi. Yapmış olduğuna hakaretlerden dolayı FETÖ'cü savcılar beni savcılığa bildirmişler."

"Bütün Ankara’daki iş alemi, müteahhitler şu anda zan altında. Şu anda bu arsaların tapuları burada. Arsa 12 bin 82 metredir. Mansur Bey'in dediği gibi 20 bin metrekare arsa değildir. Bunun 2721 metresi şahsıma aittir, arsa da 20 bin metre değildir."

"Biz ne yaptık sonra? Arsaları birleştirdik, sanayi arsası gözüküyor ticari kullanım alanına düzenlenmesi lazımdı. Plan değişikliği yaptık ve plan değişikliği yaparken de kentsel altyapı etki değerlendirme raporu hazırladık. Ankara’daki birçok inşaatta bu rapor yoktur. Bunu yaparken de dedik ki, burası fabrika arsası, fabrika olarak emsali 1.5. Bizim hakkımızı verdin. Hakkımız nedir? Ortalaması 2.55. Ben de 2.5 olarak müracaat ettim."

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygün, Mansur Yavaş ve ekibinin, TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini iddia ederek, Çarşamba günü Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üç üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yavaş ise Aygün'ün iddialarına yönelik, "Sinan Aygün'e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar. Bir konuşmada 'okul ne kadara olur' diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar.

Karşıdaki kişi 'Olur mu 25 milyon falandır' diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" yanıtını vermişti.

Ayrıca Yavaş, bugün Aygün Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.