Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi ziyaret etti. İki isim de sandık güvenliğine vurgu yaptı. Oğan, "1 milyondan fazla normal istatistiksel dağılımın dışında gözüken bir seçmen sayısı söz konusu" dedi. İnce ise CHP ve İYİ Parti'ye çağrıda bulundu: "İşbirliği yapabiliriz."

Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Oğan ile Muharrem İnce görüştü: Sandık güvenliği açıklaması

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı adaylarına ziyaretleri sürüyor.

Daha önce Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu giden Oğan, bugün Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi ziyaret etti.

İki isim, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak konuşan Sinan Oğan, "Sayın İnce’ye nazik kabulleri için teşekkür ederim. Daha önce de Sayın Kılıçdaroğlu'ndan aynı içerikle bir görüşme gerçekleştirmiştik. Bundan sonra seçim güvenliği kendisini ilgilendiriyorsa, endişelendiriyorsa bu konuda bir iş birliğine açıksa Sayın Erdoğan’dan da randevu talep edeceğiz. Randevu verirse aynı içerikle, görüşme talep edip görüşmeye gideceğiz" dedi.

"CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR"

Sandık güvenliği ile ilgili ciddi endişeleri olduğunu belirten Oğan, "Türkiye’de 20 yıllık iktidarın bir seçim daha kazanması için herhangi bir şartın olduğu kanaatinde değiliz. Bu iktidarın elinde bir tek avantajlı durum var o da sandıklarda ve birtakım biraz sonra sıralayacağım başlıklarda iktidarın elinde bir avantaj olması. Birinci endişelendiğimiz konu, 1 milyondan fazla normal istatistiksel dağılımın dışında gözüken bir oy söz konusu, seçmen sayısı söz konusu. Artış hızına baktığımızda, son 5 sene içerisinde 3 buçuk milyon seçmen kayda girmesi gerekirken 4 milyon 800 küsür bin seçmen var" ifadelerini kullandı.

Oğan, şöyle devam etti: "Bir diğer konu, deprem bölgesinden ciddi endişe duyuyoruz. 3 milyon civarında dışında vatandaşımız o bölgeyi terk etmişken, sadece 450 bini kayıt yaptırabilmiştir. Geriye kalan vatandaşlarımızın nerede oy kullanacağı, nasıl oy kullanacağı muammadır."

"Ve tabii yabancı seçmen konusu" diyerek devam eden Oğan, "Türk vatandaşlığına geçirilen ne kadar Suriyeli, Mozambikli, Iraklı, Pakistanlı, Afganistanlı var bilmiyoruz. Hatta Strateji Merkezi Enstitüsü Başkanı ve Göç Enstitüsü Başkanı olarak bilmediğimi ifade ediyorum" diye konuştu.

İNCE'DEN CHP VE İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI

Oğan'dan sonra söz alan Muharrem İnce, "Sandık güvenliğiyle ilgili yaklaşık 200 bine yaklaşan bu sandıkla ilgili hep çağrılarımız oldu. Biz yasa gereği Memleket Partisi olarak sandık kuruluna gözlemci veremiyoruz. Çünkü ilk kez seçime giriyoruz. Daha önce seçime girmiş ve ilk 5’e girmiş partiler gözlemci verebiliyor. Bizim böyle bir hakkımız yok. Biz ancak müşahit bulunduruyoruz" dedi.

CHP ve İYİ Parti'ye seslenen İnce, "Tekrar sesleniyorum, CHP’ye İYİ Parti’ye tekrar sesleniyorum. Eksik olduğunuz yerler varsa gelin Memleket Partililere sizin adınıza oralarda otursunlar. Hiçbir sakınca görmüyorum. Yeter ki sandıkların güvenliğini sağlayalım. Bu konuda hala zaman vardır. Hala işbirliği yapabiliriz" ifadelerini kullandı.