Sınıf mücadelesinde yeni bir yol mümkün mü?

İşçi Dayanışma Derneği (İDD), yarın (29 Eylül Pazar) “Kriz Günlerinde Örgütlenmek: İmkânlar, Zorluklar, Arayışlar” başlığıyla sempozyum düzenliyor. Ekonomik kriz derinleşirken emek hareketinin durumunu analiz etmek ve geleceğe yönelik sağlıklı bir perspektif oluşturmak amacıyla düzenlenen sempozyum, İstanbul Kadıköy’deki Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 10.00-19.00 arasında yapılacak. Sempozyumda, 21'inci Yüzyılda İşçi Sınıfı, Sendikal Kriz, Kadınlar ve Emek Hareketi, Direnişler ve İşçi Sınıfı,Emek Hareketi Raporu, Beyaz Yakalılar başlıklarında sunumlar yapılacak.

İDD Genel Başkanı Ali Karabudak’ın açılış konuşmasıyla başlayacak sempozyum, üç oturumdan oluşacak. “İşçi Sınıfını Anlamak ve Tanımak” başlıklı ilk oturumda, Doç. Dr. Aziz Çelik ve Doç. Dr. Serkan Öngel sunum yapacak. İkinci oturumda, Emek Çalışmaları Topluluğu’ndan Ebru Işıklı, Dr. Ertuğrul Bilir, Tekgıda-İş Sendikası’ndan Suat Karlıkaya, Kaç Bize Gel Platformu’ndan Hikmet Topel, DİSK Basın-İş Sendikası'ndan Özge Yurttaş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan Can Uğur, emek hareketinin bugününü tartışacak. “Geleceğe bakmak” başlıklı son oturumda ise sendika uzmanı-yazar Zafer Aydın, sosyolog Hakan Koçak, Av. Murat Özveri, Doç. Dr. Serkan Öngel, DİSK İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Dairesi Müdürü Tevfik Güneş ve İDD Yönetim Kurulu üyesi Naim Göktaş söz alacak.

Dernekten yapılan çağrıda, “Sınıf mücadelesinde yeni bir yol arayışını somut biçimde tartışacağımız sempozyuma, derdi çıkarsız sınıf olan tüm dostlarımız davetlidir” ifadeleri kullanıldı.

sinif-mucadelesinde-yeni-bir-yol-mumkun-mu-630376-1.